Inte ens en bronsplats.

Som alla uppfödda på 90-talet känner till så fanns det tre sätt att skaffa sig respekt i de kommunal bruna kapprummen och kissgula korridorerna på högstadiet. Jag pratar givetvis om tjuvrökning, armbrytning och armhävningar. Tjuvrökare var högst upp på listan. De mest förbjudna av det förbjudna. Som trotsade både skolkurator, A Non Smoking Generation och ålderskrav på cigg och smög bakom musikskolan och bolmade cigg på 10-rasten. Rebellerna som man även om man aldrig skulle våga lite i smyg såg som rätt balla.

God tvåa var armbrytarna. Och om tjuvrökarna var tidigt ute att tänka genus och hade en relativt jämlikt fördelning så hade 90-talets feminist rörelse inte nått armbrytarna. Vi snackar testosteron-stinna snuskillar som mekade EPA innan en anna kunde cykla. Kanske inte de mest skarpslipade knivarna med det kompenserade de friskt med råstyrka.

På bronsplats fanns armhävarna. Sportkillarna företrädesvis. Jag ville vara en av dem men jag var målvakt i fotbollslaget. Mest för att jag då slapp springa så förbannat. Och jag fuskade alltid med armhävningarna. Och blev aldrig bra på det. Och kom aldrig på bronsplats. Jag säger inte att det är därför men det kan, jag säger kan, vara så att det är därför jag skaffade den här appen. Tydligen ska den göra mig till ett monster på att göra armhävningar.

Jag har gjort 42 hittills. På fem dagar. Vi får väl se hur det blir med den där bronsplatsen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.