Kexveckan

”Hemma” efter en vecka som i efterhand med rätta kan kallas för stora Kexveckan på Klädesholmen. Det är semester och då får man enligt konstens alla regler äta obegränsat med kex. Så det har vi gjort.

Men! Det här är fortfarande en träningsblogg och inte en kexblogg även om jag är relativt övertygad om att jag efter den här veckan har ungefär lika god insyn i båda de världarna.

Jag hade ambitionen att simma ohyggligt mycket den här veckan. Hus direkt vid havet osv. Det var en god tanke och ambition. Utfallet var…inte lika imponerande. Jag har simmat till och från badbryggan ett par gånger. Det räknas va?

Badstegen kan skymtas till höger.

Badstegen kan skymtas till höger.

Men löpning det har det blivit! Kex är ju som vi alla vet den ultimata födan att springa på. Kolhydratsuppladdning de luxe. Jag hade aldrig sprungit mina tusingar så snabbt utan kexen, det är en sak som är säker. 50 kilometer gnetade jag ihop på Klädesholmen totalt med ambitionen att springa ett långpass hos svärisarna i Lidköping på söndagen. Idag alltså.

Nu vill jag varna känsliga läsare för nu kommer det bli lite löp-nördigt. Så där nördigt som i att man kan sucka och himla med ögonen om man vill, det är okej. Men tanken med dagens pass var att testa energiupplägg. Kort och gott det upplägg och den energi jag tänkt trycka i mig under tillexempel Lidingöloppet i år.

Med en lagom mängd kex i magen satte jag därför av mot 3 mila-sträcket aka. tre varv i Råda. Kuperat och i många avseenden väldigt likt Lidingö. För övrigt samma löpspår som legenden Evy Palm tränad i när det begav sig. Enligt obekräftade rykten springer hon fortfarande där med jämna mellanrum. Jag såg henne inte idag men såg däremot två andra damer. Eller såg och såg. Jag kände lukten innan jag såg dem. Nåväl.

Nördigt igen – energin funkade ypperligt. Benen funkade ypperligt. Pannbenet funkade ypperligt. Totalt knåpades det ihop 30,5 kilometer. Det är nytt personligt rekord i antal sprungna meter i ett svep med exakt 320 meter. Det är också nytt personligt rekord i antal sprungna kilometer på en vecka (80,8). Just nu ligger jag och mina ben i soffan och är väldigt trötta. Och äter kex.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.