Jag hatar Stålmannen.

Måndag betyder lika säkert som amen i kyrkan att det är crawl-kurs-tajm. Å så festligt.

Sista gången med simfröken Jenny som ska utomlands och plugga. Vi får en Hasse nästa gång. Praktikant-Hasse som jag väljer att kalla honom. Inte to his face för det vågar jag inte men så här på en blogg går det jättebra faktiskt.

Vi började med att plaska i 125 meter. Ett klassisk uppvärmningsplask helt enkelt.

Efter det kom den – Stålmannen. En klassisk skitövning som man alltid behöver göra när man går crawlkurs och låt inte de festliga associationerna lura dig. Det har lika lite med den riktige Stålmannen att göra som godis har med ett hälsosamt leverne. Eller för att säga så här. Det enda som hade gjort den här övningen rolig hade varit om Medley delat ut trikåer i omklädningsrummet och spelat fräck musik i bassängen samtidigt. Och inte ens då hade den nog i ärlighetens namn varit speciellt rolig.

Kortfattat går den ut på att man ska sträcka ut en arm (som stålmannen gör) och ligga och sprattla på sidan som en hjälplös fisk med andnöd. Emellanåt ska man försöka få luft utan att svälja poolvatten och inte dra på sig mjölksyra i benen. Helt kortfattat kan vi också konstatera att det går väldigt bra med de senare delarna och väldigt dåligt med de tidigare beskrivna delarna. Känner du nu att du verkligen, verkligen vill se hur man simmar så finns det en video här. Det är inte killen med bloggen som simmar i filmen. I alla fall inte killen i den här bloggen. Om han har en egen blogg låter jag vara osagt. Du får googla om du är mer intresserad än så. Att han har satt sin simmössa på ett för hans öron ofördelaktigt sätt kan vi i alla fall komma överens om va?

Efter ett par vändor med Stålmannen blev det serie igen. Inte elitserien. Inte ens div 4 antagligen men en för gruppen trevlig serie.

3×25 crawl

1×25 benspark

2×25 crawl

1×25 benspark

1×25 crawl

1×25 benspark

Serien x2.

Sedan avsluta med en tempo 25 som jag inte hade ork att simma så snabbt som jag. 19,5 blev det.

Bild: CC-BY flickr/LEGO Bro

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.