Det är en regning sommar vi har.

Jag vet att man egentligen inte ska prata om väder och vind. Det blir lite vad det blir så att säga och är inte så mycket man kan göra åt. Trots det har jag tre väderappar i min telefon som jag kollar cirka fyra gånger i timmen för att försöka planera in löpturer mellan ösregnen. Det går sådär. Vill man tänka positivt, vilket är tveksamt i det här vädret, så kan man säga att varje löptur är ett swimrun. Typ.

Nåväl. Imorgon åker vi norrut och det lär inte göra saken bättre. En vecka i Åre står på schemat och när jag ändå är där så tänkte jag beta av Axa Fjällhalvmaraton också. Nu var banläggarna uppenbart berusade när de la banan eftersom ”halvmaratonet” är 27 kilometer. Alltså sex kilometer längre än ett riktigt halvmaraton. Eller tre kilometer kortare än Lidingöloppet om man så vill. Det är också läskigt kuperat. med läskigt menar jag läskigt som i att det är brant av bara fan. 1150 höjdmeter ska mina små och stackars ben avverka om en vecka. Enligt min GPS var Lidingö 365m men det var med min gamla skrutt GPS så säg att det är 400 meter uppåt på Lidingö. Axa är alltså tre gånger Lidingö. Typ.
Kan bli en riktig mjölksyrafest!

Träningen är därför inne i ”inför springa uppåt jättelänge”-uppladdning. Jag är dålig på att ladda upp. Så jag behöver hjälp – vad är era bästa uppladdningstips inför ett lopp?

Fotograf på bilden ovan är Erik Westberg

4 Comments

 • Märta

  juli 26, 2015 at 9:31 f m

  Håller med Pilla – tänk inte så mycket på det. Det löser sig alltid. Hur jobbigt det än blir så blir det kväll den dagen också, och då är du klar. Fast det skadar kanske inte att löpvila några dagar innan så att benen inte är trötta redan vid start…

  Svara
 • Jon

  juli 26, 2015 at 3:22 e m

  Jag säger som föregående skribenter, tänk inte så mycket på det. Det bästa du kan göra i min mening är att preppa med energirik mat och vila kroppen. Och ät orentligt med kolhydrater och fett dagen innan, för du kommer att bränna alltihop! Att sätta upp ett realistiskt mål, t.ex. en kilometertid du ska hålla dig till, är också bra. Då är du mer förberedd vid start och minimerar risken att dra ur dig all energi första halvan av loppet så att sista delen blir en pina. Lycka till!

  Svara

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.