• Home
 • /
 • Gym
 • /
 • 5 Medicine Ball Jack Knife Sit-Up är fler än 4 Seated Dumbbell Shoulder Press.

5 Medicine Ball Jack Knife Sit-Up är fler än 4 Seated Dumbbell Shoulder Press.

Mitt största problem i gymmet just nu är att jag har minne som en guldfisk. Och nej, inte så att jag glömmer att ta på mig byxor eller liknande när jag stolt spatserar ut på gymgolvet utan att jag inte kommer ihåg hur många repetitioner. Någonstans vid sju så är jag så inne i vad jag gör att jag tappar räkningen. Var det sju eller nio nu? Hur många skulle jag göra totalt? Det här har som ni förstår varit ett oerhört handikapp i mitt liv. När jag, som många andra killar, ville bli en gymkille runt 17-18 tappade jag bort mig i bänkpressen. Dom andra kunde räkna till tio. Inte jag. Och därför har jag fått gå tanig och lönnfet i alla fall fram till lumpen. För i lumpen var det en befrielse att få sluta räkna armhävningar och snällt bara lyda fänrikens kommando ”böj-sträck”. Jag önskar jag kunde köra böj-sträck resten av livet bara men så har Hanna tvingat iväg mig mer regelbundet till gymmet. Och då måste man tydligen räkna.

Men nu har jag kommit på det. Jag tar paus mellan varje repetition.

Nä. Skoja bara. Det går fortfarande åt skogen.

Här är det som gick åt skogen idag. Med stor reservation för antalet repetitioner då.

Rodd 11 minuter (tack gode gud för att jag slapp räkna dem)
Overhead Squat 10×3
One leg squat 10x3x2
Two-Arm Kettlebell Swing 15×3
Seated Dumbbell Shoulder Press 12×3
Medicine Ball Jack Knife Sit-Up 10×3
Plankan 30sek x3 (halleluja för iPhonens tidtagning)

I övrigt nöjd med att följa planen.

One Comment

 • Hannes

  september 11, 2013 at 2:33 e m

  Jag har haft precis samma problem. Löser det genom att aldrig göra mer än 5-6 reps i varje set. Kan jag göra upp till tio reps eller fler så är det för låg vikt. Ska jag köra högreps behöver jag ha med mig en kompis som kan räkna åt mig.

  Svara

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.