• Home
  • /
  • Träning
  • /
  • 4 tips för att hålla träningsmotivationen uppe! (Pepp i kvadrat så att säga.)

4 tips för att hålla träningsmotivationen uppe! (Pepp i kvadrat så att säga.)

Även om vädret är lite lurigt så är det enligt kalendern höst. Och förutom att höst betyder att det är återigen går att spela Fifa 13 under dagtid utan att skämmas allt för mycket så betyder det också att alla ”hjälp-jag-har-ätit-för-mycket-chillibea-under-semestern-och-druckit-ett-glas-rött-eller-tre-varje-dag”-personerna börjar hitta till gymmet. Och eftersom vi alla vet att den typen är starkt överrepresenterad i den svenska befolkningen betyder det att gymmet är crowded. Det är i och för sig roligt att se att min blogginspirerar så många människor men tyvärr verkar inspirationen falna för många efter bara ett par gånger. Jag vet att det är svårt att ta mig för något träningsorakel men på något sätt har jag ändå lyckats skrapa ihop minst tre träningstillfällen per vecka sedan i maj. Och kan jag, då kan du. Så here it goes. Mina fyra hemligaste tips för att lyckas träna.

1. Rätt nivå.
Folk är så äckligt ambitiösa. Det ska springas långt. Åkas Vasalopp. Eller så ska man gå ner 500 kg i vikt. Mitt mål var mer modest. Träna tre gånger i veckan och må bra. Det räcker väl så till att börja med? Och jobba på vanan. Det sägs ta 21 dagar att få en vana. Lägg ribban där då även om Nisse på ekonomi hetsar om sina ultralopp han sprang i helgen.

2. Planering.
Jag vet, jag låter som dom där friska, levnadsglada och sprudlande träningsbloggarna som sitter i morgonsoffor och delar ut tips. Så först, förlåt för det. Men planering är en nyckel. Utan planering – ingen träning. Att göra någon form av plan för sin vecka är A och O. Jag har det tvivelaktiga nöjet att spendera en avsevärd mängd av min tid på tåg. För er som inte har åkt tåg kan jag berätta att det är svårt att träna på ett tåg. Det gör att utan planering så blir det en tjock Johannes.

3. Ohyggligt mycket träningskläder
Det var tidigare min vanligaste ursäkt för att inte träna. Det kan säga mer om hur dålig jag är på att boka tvätttid i och för sig så vi kanske ska utöka kategorin till att ha rätt utrustning. Och i mitt fall är det träningskläder. Så genom att ha mycket träningskläder löser jag alltid att träna.

4. GymPact
Det är hemskt men sant. Min snåla sida gör sig alltid påmind. Mer än en gång har GymPact tvingat mig ut på en löprunda. Jag är helt enkelt för snål för att låta det kosta 120 kronor när jag kan slippa att betala genom att springa i 30 minuter.

På tal om planering. Här är min vecka.

Måndag:Ledigt!
Tisdag: Gymmet
Onsdag:Löpning 10k.
Torsdag:Löpning intervall.
Fredag:Ledigt!
Lördag: Morgonlöpning. Minst 5km
Söndag: Legsolution

2 Comments

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.