Ett simpass

Det är klurigt att hitta simpass på internet men jag gör mitt bästa för att bidra med simpass lite då och nu, mest då den senaste tiden men här kommer ännu ett!

Det här simpasset, om du kör det strukturerat kommer att förbättra ditt crawlande. Genom att fokusera på olika aspekter av rörelsen (tempo, inriktning, kraft) under hela träningspasset kan du förbättra din teknik och bli en effektivare och mer ändamålsenlig simmare.

Bygga upp uthållighet: De längre varven och seten i huvud- och uthållighetsdelen kan hjälpa dig att bygga upp uthållighet och öka din totala uthållighet i vattnet.

Öka hastigheten: de kortare varven och uppsättningarna i sprintuppsättningen kommer hjälpa dig att förbättra din hastighet och snabbhet i vattnet.

Redo?

Simpasset

Uppvärmning: 300m – (3x100m) Långsam och avslappnad crawl. Ta en kort paus efter varje varv för att hämta andan och sträcka ut musklerna.

Huvuduppsättning: 600m (3x200m) med ett måttligt fart. Fokusera på att hålla ett jämnt tempo och hålla kroppen i linje. Ta en kort paus efter varje varv för att hämta andan och stretcha musklerna.

Uthållighetsuppsättning: 600 meter (6x100m) med fokus på snabbhet. Pressa dig själv att simma så fort du kan samtidigt som du håller god form. Ta en kort paus efter varje varv för att hämta andan och stretcha musklerna.

Sprint: 300 meter (12x25m) med ett mycket snabbt crawl. Försök att simma så fort du kan och fokusera på att bibehålla ett starkt och kraftfullt slag. Ta en kort paus efter varje varv för att hämta andan och stretcha musklerna.

Avsim: 200m långsamt och avslappnat. Ta god tid på dig och fokusera på att sträcka ut musklerna och återhämta dig från träningen.

Total distans: 2 000 meter.

Berätta gärna hur passet kändes!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.