SHFT

Nyårslöfte 2023 – så håller du det!

Nyårslöfte 2023 – ännu ett försök? Well, att sätta ett nyårslöfte kan vara ett utmärkt sätt att ge sig själv en extra motivation att börja träna eller att träna mer regelbundet. Ett realistiskt nyårslöfte kring träning handlar dock inte bara om att sätta ett mål utan också om att skapa en plan för att nå det målet och hitta sätt att hålla motivationen uppe under hela året.

Här ger jag fem tips på hur du kan sätta ett realistiskt nyårslöfte kring träning och hålla det under hela året.

Nyårslöfte 2023 – så håller du dem!

  1. Var specifik med ditt mål. Istället för att säga att du vill träna mer i år, försök vara tydlig med hur mycket du vill träna, vilken typ av träning du vill göra och när du vill göra den. Detta kan till exempel vara att du vill gå på ett pass med en tränare tre gånger i veckan, eller att du vill springa en mil varje dag. Målsättningar av den här typen har dokumenterat positiva egenskaper.
  2. Sätt upp en plan. När du har satt ditt mål är det viktigt att du sätter upp en plan för hur du ska nå det. Detta kan innebära att du skriver ner vilka träningspass du ska göra och när, eller att du bokar in tid i din kalender för att träna. Det kan också vara bra att planera in eventuella utmaningar eller hinder som du tror att du kan stöta på, så att du har en plan för hur du ska hantera dem.
  3. Var realistisk. Det är viktigt att ditt mål är realistiskt, annars kommer du snabbt att bli frustrerad och ge upp. Se till att du inte sätter dig för höga mål som du inte har möjlighet att nå, och försök att vara ärlig med dig själv om vad du verkligen kan åstadkomma.
  4. Hitta en träningspartner. Det kan vara svårt att hålla motivationen uppe när man tränar ensam, så att hitta en träningspartner kan vara ett bra sätt att hålla sig motiverad. Detta kan vara en vän, en familjemedlem eller en träningskompis som har samma mål som du. Ni kan hjälpa varandra att hålla er motiverade och stötta varandra när det blir tufft.
  5. Ge dig själv belöningar. Att sätta mål och följa en träningsplan kan vara utmanande, så det är viktigt att ge dig själv belöningar längs vägen. Belöna dig själv när du uppnår dina mål eller når viktiga milstolpar. Det hjälper dig att hålla motivationen uppe och fortsätta sträva efter framgång.

Det här är inga garantier för att du ska lyckas men det kommer ta dig lite längre längs vägen när det kommer till att uppfylla dina träningsmål 2023!

Tips på ett pass att köra för att komma igång? Kolla tillexempel här.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.