Vad är Zwift?

Vad är Zwift?

Vad är zwift, ja bra fråga? Detta medium som just nu håller alla mina Vätternrundan-drömmar vid liv. När snön ligger djup är det räddningen!

Men vad är zwift egentligen? Bra fråga! Enkelt och kanske lite elakt förklarat är det som World of Warcraft fast för cykelnördar. Ett virtuellt cykelprogram helt enkelt där du cyklar runt i olika hitte-på-världar och samlar poäng och får olika levels. (Alltså precis som World of Warcraft!).

För att Zwift ska funka så är det en otrolig fördel om du har en smart trainer. Och vad är då då? Det är en liten ställning där du ställer din cykel och det smarta i det hela är att den är uppkopplad mot internetz och Zwift. Det som händer då är att Zwift kan simulera stigning (och om det är en dyr trainer även utförsbackar) och därför göra upplevelsen läskigt verklighetsbaserad. Mer om min trainer hittar du här.

Skaffa Zwift

När du väl har skaffat en trainer är det dags att skaffa Zwift. Det är enklare och går med ett par knapptryck och du behöver inte vara dataingenjör för att lyckas med det. (Obekräftade uppgifter gör gällande att det är enklare om du är det men vi kan inte bekräfta det som sagt.)

Det finns en mängd olika sätt att sedan använda Zwift där det enklaste bara är att ge sig ut och cykla som vore det din egna landsväg. Må hända ihop med ett gäng as-hurtiga andra men ändå. Det är enkelt att bara ge sig ut och trampa. Du kan också gå med i olika event. Det är alltifrån tävlingar till långpass ihop. När jag cyklade mitt långpass förra veckan var vi 209 personer som cyklade samtidigt. Det är lite coolt ändå!

Du kan också hoppa på olika träningsprogram (utan att tok-träna ihop med 200 andra utan alltså köra dem när du vill).

Zwift kostar en slant men det är det lätt värt! (Och du får dessutom testa gratis innan du signar upp dig så du kan se om cykel-WoW är något för dig.)

Du tyckte min introduktion var lite skral? Helena har allt skrivit ihop allt du behöver för att komma igång med Zwift.

Vad är Zwift

Vad är Zwift – det här.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.