Tacx Vortex

Tacx Vortex? Vad i hela friden är det? Det har inte burit sig bättre än att jag har gått och blivit med trainer. Trainer? Frukta icke. Jag hade heller inte någon direkt koll på vad det var. Men det är en manick som gör att du kan cykla inomhus. Vilket lämpar sig oerhört väl eftersom det i Sverige är snuskigt kallt en ganska rejäl del av året. Den är uppkopllad och interaktiv. Tacx Vortex alltså. Inte vintern. Den är blöt och vit.

Att den är uppkopplad var givetvis ett krav från min sida eftersom vi alla vet att uppkopplat är bra. Per default så att säga. Internet of Things och så vidare. Nej men skämt och sido. Att den är uppkopplad gör att den kan kopplas ihop med Zwift.

Jaha och vad är Zwift då? Enkelt förklarat så är det som World of Warcraft fast för människor som gillar att svettas. Alltså en interaktiv värld där du kan cykla omkring. Med backar och hela kittet. Du kan levla upp och använda boosters. Och istället för Jolt Cola så dricker folk sportdryck. Och istället för ett keybord som kan byta färg så har folk stora fläktar i rummet där de cyklar eftersom det blir sjukt varmt.

Så jag har också då skaffat Zwift. Och en Tacx Vortex. Anledningen till dessa inköp stavas såklart Vätterrundan.

Tacx Vortex – hur funkar den?

Det visar jag rätt tydligt i filmen ovan. Superenkel att installera. Hittar Bluetooth och dylikt snabbt och utan krussiduller. Enkelt att montera själva trainern och enkelt att trycka dit hojen. Helt fantastiskt fiktionsfritt för att vara en teknisk pryl när jag tänker efter. Apple-klass!

Zwift är lika enkelt att komma igång med också. Det som tog tid för mig var att ladda ner programmet men det berodde på att min uppkoppling svajade rejält när jag drog hem det. Så ingen skugga över Zwift. Väl nedladdat bara att starta programmet och sedan guidades jag igenom att komma igång. Halleluja.

Jag var väldigt orolig över hur mycket den skulle låta ner till grannarna. Tacx Vortex alltså. Zwift låter inte så farligt. Men en rejälv bit av ett liggunderlag (70 spänn på Classe) plus Tacx egna matta (betydligt dyrare från Wiggle) dämpar ljudet bra och enligt min granne under har det inte hörts något alls ner. Mätte med en iPhone app hur den låter kring 200W och landade på ungefär samtalsnivå.

Så nu gissar jag att det bara är att hoppa upp på den här och cykla på? För tydligen räcker det inte bara med att köpa en trainer. Man måste träna på den också för att bli bättre. Osis ändå.

Tacx Vortex

Tacx Vortex + Mitt Zwift-alterego = Yey

One Comment

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.