Morgonstund har guld i mund

Morgonstund har guld i mund. Eller?

Om det delades ut ett pris till mest morgontrötta i Sverige skulle jag vara nominerad. Få saker är så skönt som att ligga kvar i sängen. Jag säger inte att det är det enda jag skulle vilja göra men jag skulle gärna ha konstant sovmorgon. Min kompis Adam argumenterar för att våra tidiga morgonvanor är en relik från den tiden där vi verkligen behövde gå upp tidigt för att ta hand om jordbruket och så vidare och att det systemet där morgonmänniskor premieras för deras hurtighet ska avskaffas. Jag kunde inte hålla med mer. Livet är helt enkelt bättre om man går upp lite senare. För det mesta.

Därför var det lite av en chock att jag lyckades rulla ur sängen 06:52 imorse. Efter tre kraftiga snoozningar. Jag hoppas att uppfinnaren av snoozen tog patent på den. Och att hen får en summa varje gång någon gör det. Hen skulle bli ofantligt rik. Och jag rullade inte bara ur sängen utan jag rullade i löpkläderna och stack iväg mot simhallen också. För en del är det här kanske vardag. För mig är det som att vinna på triss när det här händer. Ungefär så sällsynt är det.

1,7 kilometer senare stegade jag in i Sumpans Simhall. Och 30 minuter senare hade jag simmat igenom precis det jag hade tänkte att simma igenom:

200m – Insim

3x 8x25m, start 0:40

200m Avbad

Alles in alles 1000 meter således.

Sedan sprang jag hem.

Jag ska inte bli så klämcheck att jag börjar och slänga mig med att det var en ”perfekt morgon” eller att ”alla borde ha förmånen att starta sin dag så här” men det är inte långt borta. (Om jag börjar med det så är det ok att ge mig en lavett. Jag tittar på dig speciellt Adam.)

 

13 Comments

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.