Mat

Sockerfritt kalas.

Ett sockerfritt kalas, går det?

Vi har en fäbless till vitt mjöl i min familj. Det tar sig inte uttrycket i att vi när vi ses har med oss ett kilo mjöl som vi sitter och gottar oss med, även om det hade varit lustigt i sig. Det vi istället gör är att äta kakor. Like crazy people. Det är nästan så att det är berömt hur mycket (och goda) kakor man får om man kommer hem till oss. Det är inte sju sorters kakor, det är snarare femton sorters kakor.

Men hur gott det än är så ska vi försöka att hålla borta vår illbatting från kakor och godis så länge det bara går. Vi är medvetna om att det här kan bli ett värre slag än Don Quijote vs. väderkvarnarna eller för den delen Modo vs. Leksand men vi tänker ändå försöka. Och vi började typ nu. Eller ja. Inte så att vi har tryckt i henne socker innan heller men när någon fyller år blir det i vårt samhälle ett ganska så att säga sockrigt fokus. Och ett kalas utan socker? Otänkbart! En liten utmaning att anordna ett sockerfritt kalas således. Men i sann Ann Fernholm-anda försökte vi dra ner på sockret. Och nu jävlar får ni hålla i er för nu blir det matbloggande.

Ett sockerfritt kalas

Vi bakade hälsosamma muffins. När jag säger vi så menar jag min sambo. Men jag hejade på väldigt, väldigt bra vill jag tillägga.

Vi gjorde fruktspett. Det är inte så svårt. Man tar ett spett och så trär man på frukt. Det säger sig nästan självt. Men bara nästan.

Något som jag däremot kan ta åt mig äran över är banan-choklad-vanilj-glassen. Som inte är så mycket glass mer än att den är fryst. Tag två bananer. Mosa. Gärna med ett elektroniskt verktyg så du slipper pinsam tärningsvärk i muskler du aldrig tränar annars. Blanda ut med 1/2 msk vaniljpulver och 1 msk kakao. Baam! Glass. Typ.

Ett-åringen mycket nöjd.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.