Mat

Inte äta godis.

I ett svagt ögonblick lovade jag att inte äta godis innan påsk. Okej, jag lovade mest mig själv det för det är mest jag själv som påverkas men jag sa det högt till flera dessutom. Och ja, jag har redan fuskat. Fyra gånger närmare bestämt.

Anledningen är enkel. Lite som ett marshmallows-test fast i vuxenålder. Kan Johannes hålla sig från godis, läsk, bullar och kakor? Nej är tydligen svaret. Inte från godis i alla fall. Inte så att jag gått in på Hemmakväll langat upp femhunkan och skrikit ”fill her upp” till expediten, även om jag många gånger påväg hem från jobbet har fantiserat om att göra det. Det var värst i början. Då fick jag gå omvägar runt varje godishylla i affären för att inte slänga mig mot påsarna och krama dem, slänga mig på golvet och skrika att jag ”egentligen vill ta med er hem!”. Nu äter jag istället min avokado och är ganska nöjd med det.

Så jag har misslyckats men ändå lyckats. För absolut. På fem veckor har jag som sagt fuskat fyra gånger  och det är inget annat än fusk. Men å andra sidan har jag ätit brutalt mycket mindre godis, bullar och läsk än normalt och det är två tummar upp ändå upp till taket så att säga. Och av fuskgångerna kom tre förra veckan. Jag var lite krasslig och hade dålig karraktär. Sådant händer. Det ska inte upprepas innan påsk. Tror jag.

Men alles in alles – jättemycket mindre socker. Och det är lättare än jag trodde att inte äta godis. Tre tummar upp till det. Det svåra är omgivningen. Men det återkommer vi till.

Bild: flickr/0Four

One Comment

  • Rund är också en form!

    mars 9, 2016 at 11:11 f m

    Jag hade ett helt sockerfritt november (inget godis, kakor, bakelser. Däremot kolhydrater. INTE socker enligt mig).
    Det gick förvånansvärt bra, men nu när tanken är att jag bara ska äta på helgerna, är det betydligt jobbigare att BARA hålla sig till helgen…. 😛

    Svara

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.