Träna Styrka

Träna Styrka

Vi har lite hälsofokus på jobbet och har bjudit in en och annan talare för att prata om varför det är viktigt att tänka på sin hälsa. I fredags hade vi besök av Jacob Gudiol. Jacob driver träningsbloggar på ett sätt som får den här träningsbloggen att verka som den töntiga kusinen från landet. Den som försöker men inte riktigt lyckas så att säga. Träna Styrka och Träningslära är hans två egna bloggar som är väl värda att spana in. Det drivs en smula mer oironiskt än den här sidan också, ska tilläggas.

Extremt kunnig är han i alla fall, Jacob alltså och han pratade bland annat om vad som egentligen ger mest träningseffekt både vid konditionsträning och styrketräning. 4×4 intervaller hyllades och likaså att göra färre men hårda repetitoner vid styrketräning. För en annan som gärna springer 4×4 intervaller men har gjort det baserat på lösa googlingar och förmaningar från naprapat så känns det såklart extra fint att få en second opinion på att det är ett bra sätt att träna.

En annan sak som Jacob påvisade var att i studier som har gjorts så påverkas blodsockernivåerna i kroppen mer av att man rör på sig fem minuter varje timme än att man kör ett träningspass under dagen. Alla i salongen skruvade på sig och undrade när vi skulle ta fem minuters bensträckare.

Jacob var otroligt intressant att lyssna på och hans passion för vetenskap och statistik är det fler i träningsbloggar-världen som borde ta efter.  Undertecknad i allra högsta grad inkluderad.

Inspirerad av Jacob lubbade jag hem. Hade ett test på schemat. 12 minuter fullt ös. Och ja, jag värmde såklart upp innan. Och sprang mina löpskolningsövningar. Men sen kutade jag av bara fan. För fyra veckor sedan hann jag 2,68 km på 12 minuter. I fredags hann jag 2,87 kilometer.

Det tar sig som pyromanen sa.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.