Skit också.

Så min löpning har varit under all kritik den senaste tiden. Inte så att jag legat på sofflocket och pillat naveln, inte alls. Jag har sprungit. Men känslan har varit skit. Och det har inte varit något vidare. Jag gillar att springa men gillar inte att springa när allt känns skit. Från att ha känt mig brutalt stark under sommaren till att känna mig som en av de där gymkillarna jag skrev om häromveckan. (Eventuellt är det ett utslag av karma.)

Jag har letat orsaker. Är det AXA som spökar i benen? Nej, det är orimligt. Visst var det jobbigt men inte SÅ jobbigt. Kanske är jag lite sjuk? Men nej, ingen feber och inga förkylningssymptom. Trött i kroppen då? Vila har inte hjälpt.

Data-nörd som jag är började jag analysera min Jawbone-data. Alltså min rörelse- och sömndata. I juni uppgraderade jag dessutom till en Jawbone Up3 som har finessen att den mäter min vilopuls på morgonen. Och det var när jag började titta på den datan som det blev intressant.

Strax innan AXA Fjällmaraton bytte jag en av mina allergimediciner. De hade inte min vanliga på Apoteket i Åre utan en annan variant. Dagen efter jag bytte började min vilopuls på morgonen gå upp. Kunde det vara så att medicinen påverkade?

I söndags testade jag ett längre löppass utan att på två dagar ha tagit medicinen. 15 kilometer. Jag är inte religiös men var nära på att bli det. Helt annan känsla i kroppen. Som har fortsatt. I <3 data.

2 Comments

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.