Upp på hästen igen.

Det ska erkännas att 30-kilometers passet i söndags har känts. Nu har jag ännu inte blivit överkörd av en ångvält men i mitt stilla sinne inbillar jag mig att det är en liknande upplevelse. Liknande som i att springa 30 kilometer alltså. Kanske lite värre med 30 kilometer till och med. Det tar ju ändå sin tid att göra det och en ångvält går ju ändå relativt fort. Jämfört md en lång löprunda alltså. Jämför vi ångvälten med en snabb bil som Tesla så går ångvälten inte alls lika snabbt. Men å andra sidan framkallar Teslan inte samma känslor som en ångvält. Huvudpoängen och själva saken jag vill ha fram är att mina ben sett bättre dagar. Eller ja sett och sett det gör man ju med ögonen men benen har känts piggare än de gör nu om vi säger så då.

Igår tvingade jag ändå ut dem på 40 kilometers lugn cykling. Rätt ut i spenaten. Eller slätten som de säger här. Det som folk på Södermalm med romantik i blicken kallar landsbygd. Platt, spannmål och en massa ladugårdar. Idealiskt för cykling. Värsta backarna är fyra meter höga. Passar mig perfekt. Folk är vana att köra långsamt efter traktorer också och blir bara lagom arga på oss stackars cyklister.

 


Min svåger och jag cyklade ut på något som heter Hindens Rev. En av bygdens stora sevärdheter. En liten udde i Vänern. Dom gillar uddar här. Läckö som är den andra stora sevärdheten ligger också på en udde. Cyklingen var som sagt fin. Glömde äta lunch innan. Och glömde ta med energi ut. Blev skithungrig. Bra motivation för att komma hem snabbt.

Men inte nog med att mina stackars apostlahästar har tvingats cykla – ikväll luftade jag löpskorna igen. Utan visuella hjälpmedel eller tingestar. Alltså ingen synlig GPS. Ingen aning om tempo eller distans. Bara springa en stund. En stund visade sig vara 6,6 kilometer. Benen protesterade en del men inte jättemycket. Med lite övertalning kan de ev. ställa upp på en runda imorgon också.

One Comment

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.