Simskola

Simsäsongen är här igen!

Det här är lite försenat och jag beskyller mina bakre delar för att de upptog för mycket av mitt fokus igår för att inte skriva om den. Så något försenat kan jag konstatera att simsäsongen har dragit igång igen. Aldrig har uppehållet mellan höst- och vårtermin kännts så kort, på ett positivt sätt ska tilläggas. Precis som i höstas är det Sofia och hennes Aqtivate som håller i den stora taktpinnen för simträningen. Den är hård men rättvis kan vi väl sammanfatta det med.

Överlag kändes det som om att julmaten och det veckolånga upehållet i Åre inte hade gjort särskilt stor skada på simformen. Vi simmade följande serie och överlag var känslan oerhört trevlig!

5 min insim

Flytövningar X till I, rotation mage till rygg
Frånskjut i streamline
2x25m catch up, fokus vattenläge

6x50m f2
6x50m benspark med fenor (sida/sida/rygg)
4x100m paddlar/dolme
vila 20 sekunder genom hela serien

2x25m acc

6x100m @2:00-2:20
50m löst, valfritt
6x50m @1:00-1:20
100m löst, valfritt

Totalt: 2100m + insim

Jag skrapade ihop 2400 meter och det sitter så att säga aldrig fel.

Har du börjat din simsäsong än?

3 Comments

 • Magnus Uhr

  mars 5, 2019 at 4:41 e m

  Kul och följa. Tror du fixar det i år.

  Jag siktade på sub 60 förra året (helt ny på simning)

  Jag körde 500-1000m pass tills jag fick ett bra flyt. Hade som mål att snitta 600sekunder@ 500meter och då allra helst de sista 500m på långpassen. Jag nötte det tills det funkade och det gav 57min på Vansbro vilket jag är väldigt nöjd med. Speciellt med tanke på att jag startade näst sista gruppen så det var trångt i 3km.

  I år blir det att satsa på sub 50 😀

  Tror du klarar det galant med tanke på hur nära och hur mycket kraft du hade kvar förra året.

  Oavsett är det skitkul och följa din träning

  Mvh Magnus Uhr

  Svara
   • magnus uhr

    mars 7, 2019 at 7:16 f m

    Ja, fast snabbare. Jag kör ca 1,5km (500m * 3) 2ggr i veckan. Är jag normalt pigg i kroppen försöker jag hålla 50sekunders tempo ( 50meter) med amatörvändningar (dvs inte volt) Jag fixar det nu utan problem och jag håller samma tempo på de sista 500m som de första 500m. Det borde ge en tid på ca 47-48minuter på Vansbro.

    Det roliga är att sista veckorna har det gått ännu bättre. ligger på under 8min ( 7:30-7:50) på 500m och en tot tid på 1,5 på strax under 24min. Men det känns nästan orimligt. Vi får se i sommar 🙂

    Svara

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.