Topp 3 anledningar att INTE träna.

Ni vet hur det är. Man har satt sig tillrätta i soffan. Langat upp en påse chips eftersom ”det ju faktiskt är onsdag och jag hade en jobbig dag och därför är jag värd chips” och man ska precis trycka på play på ett Family Guy avsnitt eftersom det ändå inte var något annat än svenska Hollywood-fruar och Ernst på tv. Ni vet hur det är. Man borde springa intervaller men man hittar på ursäkter för att slippa. Nedan följer mina egna topp tre ursäkter jag brukar ta till för att försöka slippa undan träning.

1. Jag är nog lite krasslig.
Ah. The mother of all ursäkts. Har jag inte lite ont i halsen? Host. Host. Host.
Är inte baksidan av min vänstra lill-tå liten svullen? Läste jag inte om att det kunde vara en direkt dödlig svullnad någonstans? Skrev inte destinyprincess83 på familjeliv om att hennes farbror hade dött knall-fall av en liknande åkomma? Bäst att stanna hemma.

2. Det börjar nog regna snart
Och eftersom jag är gjord av papper utgör själva regnande en i sig dödlig risk. Jag kommer troligtvis lösas upp likt en brustablett och sköljas iväg och spolas ut i ett vattendrag någonstans. Med lite tur kommer mina anhöriga sedan att dricka mig i bästa fall. Så kan vi inte ha det. Bäst att stanna hemma.

3. Jag ska bara…

…klippa gräset. …tvätta bilen. ….kolla senaste säsongen House of Card. ….äta chips. …köpa nya byxor att springa i för dem jag har går absolut inte att springa i såklart. …kolla på det här roliga klippet av en hund som cyklar.

Vilka ursäkter kör du?

12 Comments

 • Camilla

  juli 10, 2015 at 10:41 e m

  1. Jag behöver nog en vilodag
  2. Det är nog lite kallt ute

  Kommer inte på nån trea. Men är märkligt nog rätt bra på att ta mig iväg även om jag inte har lust just då.

  Svara
 • Yvette

  juli 11, 2015 at 11:42 f m

  ”Jag orkar inte” men sedan säger planeringshjärnan: ”men du har ju släpat med dig träningsväskan. Ska du bara släpa runt på den som en match i herrbasket? Vad ska du göra med den extra timmen? Se på TV? För det hinner du ju inte göra nog av senare? ” etc.

  Alla andra ursäkter är inplanerade ursäkter som resor, möten med vänner eller skola, typ. Mitt liv går ut på att motarbeta min lata sida. Hate that bitch.
  🙂

  Svara
 • Filippa

  juli 29, 2015 at 6:53 e m

  Hahhaahahaha okej. Jag erkänner, punkt nummer 1. Men mest för att jag lyfter skrot inomhus och finner därmed sällan regnet vara det stora problemet.

  Eller kanske – kroppen behöver ”återhämtning” – det är ju under vilan den bygger sig stor och stark, typ

  Svara
 • anders

  maj 31, 2016 at 1:30 e m

  Det är det där med moral och motivation, motivation är inget man har, man bara gör, eat, sleep, train, repeat, varje dag, varje vecka, varje månad varje år, moral däremot är ett klent och vekheten är tydlig, ”jag kör bara runt sandtaget idag”, ”jag är nog lite sliten så jag hoppar över bensparken” (numera har jag ju ingen tränare vilket gör att jag inte behöver dra så mycket i linorna när man kör)

  Svara
 • Helena Enqvist

  maj 31, 2016 at 10:58 e m

  Den första i bland, helt plötsligt en hypokondriker av rang. Annars är det lätt att ”bara vila en liten stund på sängen innan och bli lite piggare…..sedan inte komma därifrån”. När det gäller det tråkiga som gymmet att det oftast är så jobbigt att dela grejer med andra och tiden räcker inte till.

  Svara
 • Mårten

  juni 1, 2016 at 9:39 f m

  En regning, blåsig och grå höstdag, trött efter en lång dag kan jag tänka ”Nä, det ska vara roligt att träna.”
  Men jag älskar att springa när det snöar.

  Svara

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.