Redan de gamla romarna.

På fredagar får Calvin härska i ensamt majestät. Vi har pratat om det förut. Han är spänstig. Se bara videon ovan.

Idag tog han med oss ut på ett litet äventyr till Rålis där vi tränade i den fornlämning som romarna tränade i redan 97 e.kr. Tydligen var det på modet med CrossFit och funktionellträning redan då vilket om man sett tillexempel Gladiator redan uppmärksammat. Det är knappast så att Maximus Decimus Meridius räknade points utan det förstår varje sund människa att han tränade CrossFit. Om Maximus Decimus Meridius gjorde precis vad vi gjorde imorse låter jag vara osagt men jag bedömer sannolikheten till 99%. Vi inledde i god romersk anda med uppvärmning. Och fortsatte med löpning i amfiteatern. Och då menar jag verkligen i. Upp för trapporna, nedför trapporna det vill säga lite av en favorit i repris från i onsdags. Men vi gjorde det givetvis Calvin-style. Idag innebar det att vi på toppen först gjorde en form av push-up. Fötterna på ett trappsteg, upp med rumpan i vädret och ned med huvudet mellan armarna. Maximus Decimus Meridius körde enligt rykten 150 sådana här innan frukost. Nästa vända upp för trappan la Calvin på trycka-sig-upp-från-trappsteget-när-du-sitter-på-det-övningen. Tydligen bra för armbågarna. Om man ska slåss med svärd är det tydligen viktigt. Vi körde fem rundor med det här och var lagom möra efteråt.

2014-04-25 06.43.39-1

Rask joggning iväg till nästa station. Pull-ups mot stång, armhävningar, hollow rock (Woho, lärt mig en CrossFit-term!) och squats. Allt i en stege värdig en Gladiator. 5-10-15-20-25. Det var inte utan att maginnehållet tryckte på hissknappen för uppfärd så att säga. Som om det här inte räckte så avslutade vi med stafett. Och inte vanlig hederlig stafett utan Burpees-stafett. Så ett gäng Burpees och sedan lite löpning. Jag vet inte men jag är rätt säker på att otyget Burpees inte var uppfunnet närMaximus Decimus Meridius tränade. Det var skitjobbigt men på plussidan kan nu läggas att jag kan ta helg med relativt gott samvete, något vi förvörigt har romarna att tacka för. Att vi kan ta helg alltså eftersom det var Konstantin den Store som bestämde att det skulle finnas veckodagar. Tack för det. 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.