Prylar makes the world go around.

I New York förra året köpte jag ett par Nike Free 3.0 av en halvotrevlig amerikan som uppenbarligen var trött på att vi svenskar kom och roffade åt sig Nike Free-dojor som vore det en kakbuffé. Dollarn låg (och ligger) trevligt i pris jämfört med våra hederliga svenska kronor vilket gjorde det klart fördelaktig att handla mycket saker på Nike Store (om man räknar bort flygbiljetten). Efter mycket om och mycket men så fick jag ett par som satt bra i alla fall och jag har sedan dess mer eller mindre bott i dom skorna när jag har tränat. Jag har gillat dem som en förälder älskar sina barn helt enkelt. Men säg den kärlek som varar för evigt.

I vintras gick vinterlöpningen hårt åt skorna och det blev ett litet, litet hål i sidan av varje sko. Som sedan dess bara har växt sig större likt ett svart och lite läskigt rymdhål vilket också skulle kunna förklara var min löpform har tagit vägen. Dessutom har skorna börjat, helt av sig själva utsöndra en inte helt smaklig odör. Det är inte utan att folk har funderat på om jag haft två döda djur på fötterna snarare än två fräscha Nike-dojor av typ senaste modell. Så det var helt enkelt dags för inköp av ett par nya och att åka över atlanten för att inhandla dessa hade varit trevligt men ur miljösynpunkt kändes det inte helt PK. Så jag tog tunnelbanan till Löplabbet istället.

Och om amerikanerna på Nike Store var otrevliga träffade jag deras mycket trevligare kusiner på Löplabbet. Det är alltid roligt att handla av folk som kan sina saker. Vi konstaterade snabbt att jag skulle slänga på mig ett par 4.0:or i år i stället. Lite mer dropp från tå till häl men i ärlighetens namn känner jag ingen skillnad alls och nu var jag väl en ganska enkel kund. Jag gissar att man relativt snabbt kan lista ut att här kommer en kille som tillsynes spenderar merparten av sin dag framför ett skrivbord och vill köpa sig fräcka skor mest för att se snabb ut. Så han sålde på mig ett par strumpor också. Nike-strumpor. Enhetligt är tydligen det nya svarta.

Jag räknar med att vara snabbast imorgon. Är jag inte det ska jag gå tillbaka och klaga. Att vara snabbast med nya skor är en rättighet.

3 Comments

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.