• Home
  • /
  • Bootcamp
  • /
  • Fifa, öl och Skittles byggde denna kropp.

Fifa, öl och Skittles byggde denna kropp.

Jag är ledsen men ni kommer behöva vänja er med att jag pratar om RunDays Bootcamp. Första veckan av sex är avklarad och även om jag initialt var lite skeptisk till konceptet gå upp alldeles för tidigt och vara hurtig så måste jag säga att det ändå är rätt trevligt att träna på morgonen. Eller trevligt kanske är att ta i. Det är ok.

Idag var styrkedag. Min sämsta gren. Om man har armmuskler som mer liknar okokt spagetti och en kroppsmassa som består av lite för mycket Skittles och lite för många timmar nötandes Fifa14 så blir det lätt så att ens sämsta gren blir styrka. Egentligen tycker jag att Fifa14 borde räknas som träning, man springer om än digitalt men det är emellanåt riktigt jobbigt för tummen att köra kantfinter. Runkeeper borde uppdatera sin app med ett Fifa14-läge.

Vi kan väl säga att jag trots idogt tränande av tummarna inte hade så mycket nytta av just den träningen idag. Vi började inomhus med fällkniven som inte fäller sig. Så en statisk fällkniv så att säga. Den har säkert ett fräckare namn på CrossFit-språk men armar och ben rakt ut är den bästa beskrivningen. Vi gjorde den som test i måndag men tydligen tjuvade vi för mycket på den så vi fick göra om.

Sedan ut till Kronobergsparken och inleda med lite squats. Alla gillar squats. Nästan.

Sedan parades vi ihop med en kompis och körde spegelövningar. Så armhävningar, squats, moutainclimbers, rodd med den andra som vikt och små stepp-övningar för fart på benen. Det är inte helt omöjligt att jag har glömt någon övning här eftersom hjärnan var mer inställd på överlevnad än att registrera saker för ett blogginlägg som min mamma och några andra få sörjande läser. En sak kommer jag ihåg. Det var skitjobbigt.

Vi avslutade men en cirkel. Tydligen är det alla tränares favorit att göra cirklar och det är inte utan att jag tror att det bor en liten sadist i alla personliga tränare och instruktörer. En som älskar att se andra fullständigt maxa sig och lida, gärna på morgonen. Vill du fira att det är helg med att plåga dig själv en stund så föreslår jag att du drar ut din kontorsstol och gör följande.

5 squat jumps
5 burpees
4 armhävningar
4 moutainclimbers
2 elbow crunches

Repeat to infinity. Trevlig helg!

One Comment

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.