Blodomloppet

Blodomloppet 2017

Jag vet inte om vi kan kalla det är en race report eller inte. Det var ett race så i den menigen är det väl en race report. Å andra sidan såg jag det själv mer som ett distanspass med lite extra tillbehör. Ungefär som en lite bättre kebab. Det blir lätt tråkigt att äta samma kebab varje vecka och emellanåt är det därför fint att spexa till det med en lyx-kebab. Kanske en extra bit tomat. Lite pommes. Blodomloppet var löpningens motsvarighet till lyx-kebaben. Något extra. Och för en god sak.

Blodomloppet

Syftet med Blodomloppet är att uppmärksamma och manifestera behovet av blodgivning samt att främja en hälsosam livsstil.

Som i ett led av dena hälsosamma livstil cyklade jag fel när jag skulle till starten och fick på köpet en massa extra motion. Hurra. När jag väl hittade rätt hamnade jag mitt i en start med min cykel. Det var ändå ganska härligt. Och satte tonen rätt bra för hela loppet. Jag mötte vad jag misstänker är extremt glada motionärer som promenerar 5 kilometers-slingan. Det är fint att se dem. Långt ifrån mina vanliga (högst egenvalda) referenspunkter. Jag vet att jag ibland kan vara lite raljerande men de här är de verkliga hjältarna kvällar som denna. 10 kilometer för mig är inte samma utmaning som för många av dem och all heder och ära till de som normalt sett inte ger sig ut men ikväll gjorde.

Banan

Har sprungit delar av banan tidigare. Kanske 2-3 kilometer eller så men majoriteten av banan var lika okänd för mig som amerika var för Columbus. Men det gick bra ändå. För Columbus alltså. Och ganska bra för mig också. Som vanligt när det är självseedning så la jag mig på tok för långt bak. Och låg där och mös första kilometern innan både jag och min pulsklocka att det var dags att öka tempot och springa lite zick-zack. Så det gjorde jag. Efter inledande löpning på en ganska bred väg så smalnade det av rätt raskt till och bli trång grusväg. Mer zick-zack. Runt sydöstra delarna av Djurgården, över bron och in på vad jag gissar kan kallas Gärdet (jag är från landet, okej?). ÄNNU smalare och nästan singel track till och med. Hittade en bra rygg som jag höll genom hela det här partiet. Ut vid kanalen och över bron igen. Sedan sista sträckan upp mot mål på södra sidan av Djurgårdskanalen. Pang pang och målgång.

Var det skoj?

Japp.

Ett riktigt bra träningspass och jag är fantastiskt nöjd över att kunna gå ut en sketen onsdag, med lite för lite sömn i kroppen och trycka av 10 kilometer på under 50 minuter utan att dö på kuppen. Tack kroppen för det.

 

2 Comments

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.