Lugn Vecka.

”Lugn vecka”.

Med små kaninöron. Veckan alltså.

Tanken är att den ska gå i lite lugnare tempo än veckorna innan. Känns som om kroppen behöver det efter att ha matat på bra med träningspass de senaste åtta veckorna. Jag vet inte om åtta veckor är att rekommendera eller inte utan har gått på känsla och i slutet av förra veckan kändes kroppen tung. Inte som i att jag hade ätit för mycket kebab eller så utan mer som om den sa till att den gärna går ner lite i träningsmängd en vecka. Och det är klart den får det efter ett par fantastiska träningsveckor!

Så mindre löpning, mindre promenader, kortare styrkepass och mindre simning den här veckan.

Har jag gett upp helt? Nä.

Simning häromdagen då. 10 kilometer lugn distans igår. 4×4-intervaller idag. Och i bara lätt, lätt styrka på förmiddagen idag. Ett lätt styrkepass och ett lätt distanspass till och den här träningsveckan är till ända.

Och sitter du nu framför skärmen och tar dig för pannan över att det låter som mycket så tänk på att vi alla är olika och alla tränar olika. Det här är lite för mig. Det kan vara mycket för dig. Eller skitlite för dig. Det beror på och sådär.

Men att kroppen gillar att ta det lite lugnt ibland det är de flesta överrens om. Min kropp belönade mig för vilan genom att trycka på i intervallerna idag. Låg runt 3.50-fart på intervallerna rätt igenom. När jag började med 4×4-intervalle i januari hade jag svårt att springa snabbare än 4:45-fart. Det är rätt ballt att man kan träna upp kroppen såhär.

 

6 Comments

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.