Kom igen Johannes!

”Lugn vecka”.

Lugn Vecka.

Lugn Vecka.

Med små kaninöron. Veckan alltså.

Tanken är att den ska gå i lite lugnare tempo än veckorna innan. Känns som om kroppen behöver det efter att ha matat på bra med träningspass de senaste åtta veckorna. Jag vet inte om åtta veckor är att rekommendera eller inte utan har gått på känsla och i slutet av förra veckan kändes kroppen tung. Inte som i att jag hade ätit för mycket kebab eller så utan mer som om den sa till att den gärna går ner lite i träningsmängd en vecka. Och det är klart den får det efter ett par fantastiska träningsveckor!

Så mindre löpning, mindre promenader, kortare styrkepass och mindre simning den här veckan.

Har jag gett upp helt? Nä.

Simning häromdagen då. 10 kilometer lugn distans igår. 4×4-intervaller idag. Och i bara lätt, lätt styrka på förmiddagen idag. Ett lätt styrkepass och ett lätt distanspass till och den här träningsveckan är till ända.

Och sitter du nu framför skärmen och tar dig för pannan över att det låter som mycket så tänk på att vi alla är olika och alla tränar olika. Det här är lite för mig. Det kan vara mycket för dig. Eller skitlite för dig. Det beror på och sådär.

Men att kroppen gillar att ta det lite lugnt ibland det är de flesta överrens om. Min kropp belönade mig för vilan genom att trycka på i intervallerna idag. Låg runt 3.50-fart på intervallerna rätt igenom. När jag började med 4×4-intervalle i januari hade jag svårt att springa snabbare än 4:45-fart. Det är rätt ballt att man kan träna upp kroppen såhär.

 

Exit mobile version