• Home
  • /
  • Simning
  • /
  • Å, å vad det är skönt att va naken.
Träningsprogram Simning

Å, å vad det är skönt att va naken.

Jag var i simhallen idag. Inte för att träna för egen del utanför att uppmuntra avkomman till att börja hänga i snabbsimbanan tidigare än vad pappa gjorde. Dvs. gör hon det innan hon fyller 30 så vinner hon. Idag var vi och inspekterade den. Snabbsimbanan alltså. Jag pratade högt om hur hon i den kommer simma snabbt och voltvända redan innan hon börjar skolan. Vi verkade överrens men man kan inte så noga veta med henne eftersom hon är lite för liten för att avge löften om sådant här än.

Efter det gick vi och inspekterade barnbassängen istället. Den står högre i kurs. Förtillfället.

Vi brukar gå och bada på torsdagar. Det är en bra dag att bada på helt enkelt. Två gånger i rad har vi också tajmat vårat bad med ett gäng tyska herrars bad. Genom ockulärbesiktning känns de tyska herrarna som ett gäng simmare. Inte snabbsimmare men ändå. Det här är deras motionsstund och socialastund. Där de kan prata minnen, drömma sig bort till hur det var att köra Drabant och ha matkuponger och hur käck David Hasselhof var när han sjöng vid återföreningen. Samtidigt som de är så ogenerat nakna som bara äldre tyska herrar kan vara. Jag har inte helt kommit underfund med om detta är något specifikt tyskt eller om det är något med äldre herrar överlag men jag är mer inne på det senare för det verkar finnas en rak korrelation mellan hur otvunget man för sig i ett omklädningsrum och ålder.

Som barn skylde man sig redan när man bytte om. Alltså noll nakenhet förutom i duschen där det så att säga blev ett nödvändigt ont. Eventuellt kunde viss nakenhet uppstå om man var tvungen att ge igen på någon handdukssnärtare. Från det verkar det vara en fallande skala ner till runt 70 då ett tillstånd av total och helt jävla obekymrad nakenhet uppstår. Runt 20-års åldern är det helt ok att bara snabbt byta om utan att använda handduken som något slags cover-up. Runt 50 verkar det inte vara hela världen att promenera naken in i duschen med handduken fortfarande i väskan. Och när herrar börjar närma sig 70 infinner sig fenomenet obekymrad nakenhet. Det ska stretchas naken. Det ska pratas minnen naken. Det ska gärna gås ett extra varv runt hela omklädningsrummet naken. Är det här någon form av naturlag? Har det alltid varit såhär? Funkade det likadant redan för de gamla grekerna?
Jag vet inte om jag helt och hållet ser framemot att åldras av enbart den här anledningen.

2 Comments

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.