• Home
  • /
  • Träning
  • /
  • Fäktning – En garde – Pret – Allez!

Fäktning – En garde – Pret – Allez!

Det finns en första gång för allt säger man. Vilket känns rimligt. En del saker gör man tidigt i livet och här tänker jag främst på att man andas, kissar osv. medan man gör en del saker senare i livet. En del väntar man i nästan 32 år med. Som fäktning. Okej, jag har möjligtvis larvat mig med ett svärd vid tidigare tillfällen och med lite välvilja skulle det eventuellt kunna räknas in i kategorin fäktning men nu snackar vi fäktning som man ser på tv. I alla fall vart fjärde år när det är OS och vi råkar ha en svensk som är bra på fäktning för tillfället och har orimligt höga guldhopp om hen. Den typen av fäktning. Inte den typen där man struntar i att raka och tvätta sig i tre veckor för att sedan klä ut sig i medeltidakläder och säga att man ”lajvar” fast alla vet att man bara tyckte det var gött att skita i att duscha ett tag. Inte den typen.

”Låt oss köra lite fäktning”

Vi fäktades i Hjorthagen hos Djugårdens IF Fäktningsförening. Verkligen påvägen upp från tunnelbanan. Lokalen hade, i brist på bättre ord, lite karraktär och patina. Och en icke så diskret svettdoft liggande som en eau de toilette i näsan.

Fäktning i Stockholm

Let’s get ready for some fäktning!

Vår instruktör Paul var en salig blandning av elak PT och halvbra ståup-komiker. En ganska bra kombination när man ska fäktas. Vi värmde upp och det var väl lite halvjobbigt men inte mer än så. Sedan skulle vi lära oss franska kommandon som man tydligen måste kunna för att kunna fäktas. Hade vi svenskar fått bestämma hade det varit mest ”AAAARG” i sann vikinganda men nu ska man alltså skrika franska termer istället. Och det låter kanske lite elegantare, det gör det, men ändå. Franska var aldrig min grej i skolan.

faktning5

Efter att ha duvats i franska fick vi i alla fall gå lös på varandra. Bokstavligen. Min första match gick åt skogen. Men sen tog det sig. Trots att det var skitjobbigt att fäktas. Som ett intervallpass ungefär. Med jättekorta löpintervaller men med hela kroppen på helspänn i 20-30 sekunder och med hjärnan samtidigt på högvarv. Se själva. Jag vill påpeka att jag vänder den här matchen och vinner med 3-2!

Men skoj, det var det. Bra alternativ träningsform så att säga och kanske den perfekta svensexa/möhippa-aktiviteten. Alla kan delta. Alla har skoj. Någon vinner.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.