Träningsprogram för Swimrun - Mårten och Johannes på starten till Stockholm Swimrun

Träningsprogram för Swimrun.

Hur lägger jag upp mitt träningsprogram för swimrun som jag ska köra i sommar? Jag har ställt mig den frågan de senaste två åren och om du som jag planerar att köra ett eller flera swimrun i sommar är det högtid att ta tag i träningen och lägga någon form av träningsprogram för swimrun, om man inte redan gjort det vill säga.

Lämpligt är också att ha en tanke bakom sin träning och följa någon form av träningsprogram, enkelt eller avancerat spelar ingen roll men att en plan för sin träning är lämpligt. Swimrun är jobbigt och det är kul att inte behöva bryta något lopp.

Min träningsfilosofi i år har varit att långsamt bygga upp träningen för att så småningom om hamna på en stabil nivå. Jag tänker dela med mig av den övergripande strukturen för hur en träningsvecka ser ut för mig men hur du i detalj väljer att lägga upp din träning går jag inte in på. Jag är HR Controller och inte PT och även om jag spenderat en och annan timme med att läsa fysiologi för skidåkning så känns det inte riktigt som mitt kompetensområde så att säga.

Min egen träning har jag fått hjälp med så till vida att min naprapat/sjukgymnast planerat det mesta för att jag inte ska åka på ryggskott igen. Till det har jag adderat simfröken-Hasse på måndagar och oftast Runday på fredagar. Löpplaneringen har jag gjort ett hopkok på av Runday och löpskolan.se. Simningen, utöver simfröken-Hasses drillar kommer från SwimSmooth. Så kort sagt, en bra blandning som ihop utgör ett ganska bra träningsprogram för swimrun, i alla fall i mina ögon.

Jag tränar specifikt för Stockholm Swimrun i år och en normal träningsvecka ser oftast ut ungefär så här:

Måndag: Träningsgrupp med simfröken-Hasse (Sim 45 min)

Tisdag: Distanslöpning (30-60 min) + 10 min styrka & 10 min rörlighet via Sworkit

Onsdag: Sim 30-60 min och/eller styrka/rörlighet 20-30 min

Torsdag: Löp-intervall-torsdag! (Variera intervallerna!)

Fredag: Lugnt sim 30-45 min och/eller Runday

Lördag: Ev. Vilodag eller Lätt Distanslöpning 30-40 min

Söndag: Långpass (90+ min, gärna terräng)

 

Träningsprogram för swimrun

Swim

Om du helt saknar inspiration till dina pass så har jag samlat lite nyttiga länkar nedan.

10 simpass

Mini-Triathlon – Simprogram

Coltings Ironman-sim-tips

Run

Löpskolans löpprogram

Coolrunnings löpprogram

3 grymma intervallpass

Träna intervaller i rekordfart

 

Dela gärna med dig om hur du tränar inför Swimrun och lycka till med träningen!

3 Comments

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.