Bring it on 2016!

Det är lite trendigt att sammanfatta året som har gått och eftersom jag är en trendkänslig jävel så får jag väl göra detsamma tänkte jag. På jobbet försöker vi göra retrospectives över projekt och saker vi har gjort. Jag ser det här ungefär så.

Låt oss börja med lite statistik. Det är alltid skoj.

Running 2015

Det här är antalet sprungna kilometer fördelat på månader under 2015. Det går ganska tydligt och se att det egentligen var i Maj min träning började på riktigt och sedan följdes den av ett par bra månader under sommaren för att som tidigare nämnts dö ut på samma sätt som Tamagotchis dog ut i slutet av 90-talet. En del säger osis, jag säger förbättringspotential! Men trots ett par riktigt dassiga månader (framför allt Februari & November) så knåpade jag ihop 1258 km löpning 2015. Så mycket har jag aldrig sprungit under ett år. Jag sprang också min längsta distans någonsin i juli. Inte så tokigt.

Men som sagt, det finns förbättringspotential framförallt i början av året även om det av förklarliga skäl gärna blir lite mindre löpning när det är snö på backen.

Så simningen. Den har haft sina positiva sidor, det har den. Men också sina så att säga negativa tendenser. Generellt sett så var H1 2015 mycket bra medan H2 2015 inte var så jättebra. Så att säga.

Simning 2015

Som vi kan se finns det visst utrymme för förbättring på sim-fronten. Framförallt under sommarmånaderna och givetvis hösten. Positiv trend i december som jag har alla planer på att fortsätta under 2016. Simmade för övrigt sista passet för i år igår.

Men för att sammanfatta träningsåret 2015 så är jag relativt nöjd. Visst det kunde varit bättre men jag kan inte säga att jag inte har tränat för det har jag. Och såhär i efterhand är jag barnsligt nöjd med 2.57 och nytt PB på Lidingöloppet.

Planer för 2016 då? Jag har anmält mig till Stockholm Swimrun med Mårten men det är det enda inplanerade loppet. Än så länge. Men generellt är planen att träna lite smartare och i ungefär samma mängd som i år men över hela året. Träna smartare för mig kommer innebära lite mer intervaller och tröskelpass och lite mindre distanspass. Hoppas jag. Men det kan komma och ändras om det blir så att det dunkas in en anmälan till någon mara i höst, då kommer jag behöva köra på distans.

En annan sak jag ska ta tag i under 2016 är att lägga den här hemsidan på ett webbhotell som inte returnerar 500 Internal Server Error hela tiden.

Så 2016. Nu kör vi. Eller?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.