Let the pannalampa-säsong begin!

Få vet om det men när Tolkien skrev hela sin saga om hobbitar och trollkarlar med långt skägg och mäktiga trästavar så var han i Sverige på research-resa. Han trodde att vi skulle vara ett bra ställe att hitta inspiration för fryntliga små hobbitsar. Problemet var bara att farbror Tolkien reste i November. Och som vi alla vet är det mörkt i Sverige i November.

Fatta besvikelsen när Tolkien upptäckte det och att Skövde inte alls är särskilt fryntligt eller glatt utan mest mörkt och deppigt. Även på sommaren. Så istället för glada hobbitar blev Sverige inspiration till Mordor. Mörkt helt enkelt. Som Sverige är från oktober till mars.

Som löpare är det en verklighet att förhålla sig till. Man har tre val. Antingen kan man sluta springa. Eller så kan man ställa sig på ett löpband och stå och frusta bredvid powerwalkande mesar som tittar snett på en för att man anstränger sig och svettas (Gud förbjude! Svettas på ett gym. Usch!) eller så anpassar man sin löpararsenal till det svenska klimatet. Man köper pannlampa alltså.

Jag har valt det senare (och lite mittenalternativet men undviker det så långt det går) och i tisdags var det säsongspremiär. I Hagaparken. Den hugade och världsvane frågar sig då om pannlampa verkligen behövs i Hagaparken. På det skulle jag vilja svara ett bestämt ja. Dels för att man syns bättre för omgivningen och dels för att man själv ser vad man ska springa. Och man kan ge sig ut i skogen. Så det så.

 

One Comment

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.