• Home
 • /
 • Löpning
 • /
 • Vilka skor ska jag ha till Lidingöloppet?

Vilka skor ska jag ha till Lidingöloppet?

Med 60 dagar kvar till årets Lidingölopp är det inte helt omöjligt att du ställer samma fråga som jag ställde mig själv ifjol. Vad är det för skor man ska ha på Lidingöloppet? Springer man Lidingö för första gången är det inte helt självklart vilka skor man ska ha. Loppet marknadsförs som ett terränglopp vilket i mina ögon kanske inte är helt sant. Det är snarare ett gruslopp. Så du som tänkt löpa i trailskor kan tänka om. Underlagsmässigt är det relativt hårt och platt så tänk snarare asfalts-sko än orienteringsdojja.

Vilken sko du sedan väljer är såklart mycket beroende på anatomi, tycke och smak. Själv kommer jag springa i mina Saucony Kinvara 6.

6 Comments

   • Raz

    augusti 5, 2015 at 10:06 f m

    Det går framåt, men sakta… Rehab-schemat är hårt begränsat. Blir svårt att hålla sig till det på semestern. För semester innebär löpning, pool, öl, löpning, löpning och lite mer löpning för mig.

    Hyperspeed efter modell nummer 5 är tyvärr inte alls samma sko som innan. Dock sprang jag LL50k i Hyperspeed 6. Fast jag har ett par oanvända 4:0r hemma i lådan nu!! 🙂

    Svara
 • Petter

  juli 29, 2015 at 7:20 f m

  Ska springa LL för första gången och precis som du skriver är skovalet inte helt givet. Själv väljer jag mellan Nike Pegasus och Asics Super-Gel J33 (de enda träningsskor jag har för tillfället).

  Lutar åt de lättare och snabbare J33. I juni sprang jag ett halvmaraton på vandringsstig i dem utan problem. Enda problemet är att yttersulan är så mjuk att vassa stenar kan borra sig in i den.

  En annat bekymmer som debutant på LL är långpassen. Hur långa långpass man bör köra? Hur många veckor innan bör man köra det längsta/hårdaste långpasset?

  Svara
  • Johannes Sundlo

   juli 29, 2015 at 12:32 e m

   Jag var i exakt samma sits förra året!
   Men LL är verkligen snällt underlag. Det är förvisso lite stökigt första kilometern men sen blir det grusväg nästan hela vägen in i mål. Är väldigt få partier som är trail/vandringsstig så jag skulle lätt verkligen välja J33 om du står och väljer mellan två skor!

   Jag följer ett träningsschema som bygger på att man kör 10-12 kilometer på lördagen och sedan kör ett längre pass på minst 20 kilometer på söndagen. Så kommer jag köra fram till två veckor innan LL och sedan trappa ned. Kommer köra hela distansen två gånger till från och med nu också för att träna på att äta och dricka rätt. 🙂

   Svara
   • Petter

    juli 30, 2015 at 7:48 f m

    Ja men då kanske det blir J33 då, hoppas bara att de håller ihop i två månader till. Ovandelens hållbarhet är i paritet med smörpapper.

    Säkert nyttigt att köra några tremilare innan men för egen del tror jag inte att jag kommer springa längre än 25 km på långpassen. Jag tycker att det är så tråkigt att vara ute i över två timmar. Siktar på en hyfsad totalmängd över hela veckan istället.

    Svara

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.