10×1000

1000-meters intervaller är ungefär lika klassiskt som ketchup på korv. Men där slutar alla likheter. Ty ketchup är gott – 1000-meters intervaller är det inte. Den enda anledningen till att springa 1000-meters intervaller är att man någonstans vet att det gör gott i alla fall.

Receptet är enkelt. Snöra på dig löpskorna. Hitta någonstans att springa. Värm upp. (Valfritt men för oss lite äldre är det att rekommendera) Lubba 1000 meter av bara h*lv*te. Vila 30 sekunder. Repeat.

Som den listige redan klurat ut så körde jag tio vändor. Eller till Skärhamn och tillbaka om man så vill. Första intervallen gick på 4:22 och sista på 4:06. Däremellan låg de andra på runt 4:20-tempo. Helt ok. Gnetade ihop totalt 15 kilometer.

2 Comments

  • Märta

    juli 9, 2015 at 3:49 e m

    Vila 30 sek efter att ha lubbat utav helvete i 1000 meter? Är du inte klok människa? 😉 Efter tusingar tar det minst en minut innan jag ens får synen tillbaka, och åtminstone en halvminut till innan jag vet var jag har benen…

    Svara

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.