400m

Igår intervaller med Runday på Stadion. 5x100m x 2 plus ett bonuspass på 3x100m. Första 4 på 80% och sista på max. Joggvila alt. promenadvila 100m mellan intervallerna. Modell skitjobbigt. Men Runday är som vanligt fantastiska och det är lite ballt att springa med Charlotte som satsar på att komma med på VM i år. I marathon. Man känner sig rätt lönnfet i sammanhanget så att säga.

Startade dagen i Sundbyberg. Denna avkrok. Som fått en ny och fräsch simhall. Min egen kommun Solna skulle mer än gärna få följa detta briljanta exempel och renovera upp den utan underdrift rätt sunkiga Vasalundshallen som såg sina bästa dagar ungefär samtidigt Grenoli var stora. Och nu när jag skriver det här och tvingades till att wikipedia Vasalundshallen så inser jag att man plöjt ner 20 miljoner (!) 2013. Det är oerhört oklart vad man fick för de pengarna i simhallen.

Nåväl. Sundbybergs Simhall är fin. Och imorse fanns det två banor för snabbsim. Bara en sådan grej får ju den lille simmarn i mig att göra undervattensvolter av lycka. Jag följer Swim Smooths program fortfarande. jag vet i ärlighetens namn om det är ett briljant träningsprogram eller inte men det är ett program och det känns bra efteråt. Och då är jag nöjd. Mer krävs inte för att jag ska vara nöjd överlag faktiskt. Ett bra program och att man är nöjd efteråt. Så enkelt är man om man är från Dalsland. Inga konstigheter. Det var lite ångest i simhallen imorse. Inte för dom andra där men för mig. Swim Smooth har den lilla egenskapen att de förutsätter att alla är stålmän eller stålkvinnor och hade därför begåvat dagens schema med en session på 400 meter. I sträck. Jag har tidigare crawlat 100m i sträck som längst.

Jag var med andra ord ungefär lika osäker inför om detta skulle gå som om Stefan Löven var på att omvalet skulle bli av eller ej. Men det gick. På 8.38. Jag har ingen aning eller relation till om det är bra eller ej. Kändes jättelångsamt men jag skiter högaktningsfullt i det. Jag klarade sträckan och det är jag nöjd med!

 • 100 easy freestyle
 • 2 x50 fins
  1. broken arrow
  2. freestyle
 • 100 pull buoy and paddles (50 easy + 50 moderate)
 • 2 x50 freestyle
  1. fast
  2. easy 
 • 400 timed (+ 60s recovery) 
 • 200 freestyle (+ 20s)
 • 200 pull buoy – freestyle (+ 20s)
 • 100 easy your stroke choice
2 Comments

 • Håkan

  mars 13, 2015 at 3:56 e m

  Första 400m TT (time trial), så spelar inte tiden någon roll. Det är enbart en utgångspunkt för dina tider du ska träna på. Jag ska skicka dig en fil, där du fyller i din 400m tid, så får du tider för längd/per ansträngningsnivå. Riktigt bra att veta.

  Sen om du följer hela programmet så kommer du ha en ny 400m TT som sista session och det är då du kommer se om du förbättrat dig. Själv lyckades jag förbättra mig med 36 sekunder på 400m efter att ha följt Swim Smooth i 8v. Måste vara samma program som du kör nu.

  Kör hårt, det lönar sig 😉

  Svara

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.