Herr plask om jag får be.

MAMILs. We all love them. Och vi har alla sett dem. I löpspåret med läskigt tighta (och dyra!) 2XU-thights som inte lämnar allt för mycket åt fantasin. Eller på cykeln där PTV eller PTH så att säga framträder på ett icke helt önskvärt sätt. Och så simhallen.

Här kommer tar MAMILsen ett något annorlunda uttryck. Uttrycket av karaktären ”Jag lärde mig simma som femåring och ingen jävel ska lära mig hur man simmar, för det kan jag!” förövrigt väldigt likt många medelåldersmän i skidbacken. Simma och åka skidor är något man kan. Därmed basta! Det är bara kärringar och veklingar som går kurser. Så verkar många MAMILs resonera och har man riktigt, riktigt tur så kan man i simhallen emellanåt får se ett riktigt praktexemplar. Som i lördags.

Vi snackar en klocka som antagligen kostar som ett mindre lands BNP. Speedos så tight skurna att de liksom smälte ihop med kroppen. Badmössa på den något kala hjässan. Snabbaste simglasögonen i katalogen. Givetvis med spegelglas, det är ändå rätt stora fönster i Vasalundshallen. Vi var två i bassängen. Med stolta steg styrde MAMILsen sin kos till banorna längst bort och man såg redan på gången att här skulle det crawlas utav bara fan.

Med ett plask värdigt en kaskelottval kastade han sig i och den typen av crawl som herrn i de högt skurna speedosen sedan började utöva liknade inget jag tidigare sett. And not in a good way. Det var som om att vattnet skulle ta emot livets alla oförätter. Som om hans långsmale professor Åke som kuggade honom med en poäng i Nationalekonomi 1979 hade antagit formen vatten eller bara tanken på hur hans kompis Berra hånglade med hans tjej Lotta i Vitabergsparken 1993 under vattenfestivalen gav honom en energi som inte skådats varken förr eller senare innanför de kakelklädda väggarna i Solna.

Han formligen misshandlade vattnet. Gick lös på det. Efter 25 meter dök hans spegelglasögonprydda ansikte upp och man såg att han var nöjd. Riktigt nöjd. Sedan vevade han på, 18 meter åt gången ungefär. Mer orkade han inte. Men vad gör det när man har tighta speedos och snabba simglasögon?

Bild: CC BY-NC-ND flickr/Maia C

3 Comments

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.