”Har du 30-års kris eller?”

Jag har slutat räkna antal gånger jag har fått den frågan. Jag gissar att det är en naturlig reaktion när någon börjar träna och råkar av en händelse vara runt 30.

Enligt Wikipedia är en krisen svår process av olika slag. Med den definitionen kan jag må hända kategorisera in mig själv under kris-epitetet. För det var kanske inte direkt lätt att börja träna.

Men verkligen kris? Jag vet inte. Insikt kanske är ett bättre ord. Insikt att om jag inte börjar träna så kommer jag få köpa nya kläder. Eller att om jag vill ta trapporna så ska det inte innebära akut and-nöd. Och jag gillar kläderna jag har och gillar inte att uppleva känslan av att andas genom ett sugrör. Enkelt val således.

Skulle det här nu vara en kris så hoppas jag att jag får en ännu allvarliga 40-års kris. Kanske att jag börjar träna på morgonen och blir volontärarbetare. Bring it on.

2 Comments

 • Yvette

  oktober 20, 2014 at 6:40 e m

  Äsch, det är bara ogenomtänkta icke-skämt alt. ett väl inlärt begrepp att ”man ska funka så”. Vi sätter 30årskrisskämtet under listan ”Whatever”, tillsammans med ”ÖhhharuMENSeller?” Och ”Vad mycke’ru’äter, äru gravid eller?” Och andra liknande ickeskämt.

  Kanske har de dåligt samvete för att de inte orkar släpa sin slappa rumpa till gymmet eller så är de förvirrade inför förändringar (det var ju bättre förr har jag hört på stan).

  Träna på!

  Svara

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.