Race Report: Toughest

Ännu en 30-års ”present”. Den här gången Toughest. Också känd som den dagen om året då alla som tränar CrossFit släpps ut ur sin box för att flexa sina muskler i verkligheten.

Om Öloppet var loppet där alla hade Ironman-tischor, Lidingöloppet loppet där alla hade Marathon-tischor och Tjur Ruset var fullt av orienterare så var Toughest fullt av människor i lite för tighta träningströjor som skrek och slog sig för bröstet.

Själva loppet är ett Obstacle-race. Det är engelska och betyder att någon har placerat ut hinder där man ska springa. Som om springa inte var jobbigt nog. Jag kan inte säga att jag såg framemot det här loppet för det gjorde jag inte men när man väl står på startlinjen är det svårt att inte dras med och få lite tävlingsnerver.

Av bar det och först var det en massa däck man skulle studsa igenom. Lättare löpning och sedan något rep man skulle dra sig frampå, ett högt berg man skulle upp på, en isvak man skulle igenom, ett lerbad man skulle kravla sig igenom osv. En massa hinder helt enkelt.

Värst var alla hänga i armarna-hinder. Vi kan väl konstatera att just överkropp har varit lite av ett nedprioriterat område när det kommer till träning. I mål kom vi tillslut och därmed är alla tävlingar avklarade för i år.

För att summera tävlingsåret 2014; det har varit blandad kompott.

Roligast var helt klart Öloppet Sprint. Mest fantastiskt var Lidingöloppet. Grisigast var Tjur Ruset. Mest tighta CrossFit-tröjor hade Toughest.

Nu hårdträning inför Stockholm SwimRun och Öloppet Sprint nästa sommar. Kanske kommer det en mara på programmet nästa år också. Kanske.

One Comment

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.