10k

Vi bor inte långt ifrån Hagaparken. Det är ett stenkast som min pappa skulle säga och han kastar sten relativt långt. Problemet är bara att vägen till Hagaparken är tråkigare än två tråkiga. Det är öststat möter byggarbetsplats. En byggarbetsplats som aldrig riktigt blir klar och en öststat som skulle må bra av att David Hasselhoff kom och sjöng I’ve been looking for Freedom och visade sin håriga bringa. Och eftersom mitt lokalsinne och min kondition inte samverkat på ett sätt som är gynnsamt för att hitta andra vägar än den här vägen som får klockor att stanna så har det blivit så att jag sprungit den ett par gånger om vi säger så för att riktigt bekanta mig med känslan av hur det var att växa upp i DDR. Det har sina fördelar förstås eftersom jag nu kan connecta med människor ifrån forna DDR på ett sätt som annars inte skulle varit möjligt men ändå.

Men så förra veckan när jag hade lite pang i benen som vi säger i Göteborg så gav jag mig ut på en liten exkursion som jag hade moraliska tvivel över i fyra sekunder. Den innefattade ett kyrkogårdsbesök och mina dubier gällde den moraliska i att springa bland en massa döingar. Men eftersom dom är döda och därför i allra högsta grad inte kan protestera mot det så tänkte jag att det nog skulle vara ok. Dessutom är jag konfirmerad och min syster ska bli präst så jag tänker att hen däruppe inte misstycker heller direkt. Och det var en liten guldgruva. Kyrkogårdar är av naturliga skäl rätt lugna och gröna. Det växer av bara fan på döingar, det är helt uppenbart det. Och via kyrkogården slipper jag öststatskänslan i alla fall påväg hem och hittade dessutom idag en finfin milslinga och springa. Sicka grejer.

Innan maj är slut ska jag klippa den på under 50.

 

One Comment

  • Erika

    maj 23, 2014 at 9:06 f m

    Min andra blonda kompis som heter som din syster och som också är präst säger att det är helt OK att springa på döingar, så det gör jag också!

    Svara

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.