Roxen.

Normalt sett försöker jag göra mig lite lustig åt mina halvtafatta försök till att träna. Ranta om hur jobbigt det är att springa eller hur jag jagar ner någon annan i löpspåret. Det går inte idag. Igår var oironiskt och osentimentalt en av de bättre löprundorna på länge.

Vi håller på att flytta och det är som ni vet ett projekt. Att bo i flyttkartonger har aldrig varit charmigt. Ett pressat tidsschema för att hinna med allt. Ni har säkert flyttat och vet säkert hur det är. Mitt i allt det här hade jag en utbildning att hålla i Linköping igår. En paus från flyttandet och en löptur stod på schemat på kvällen. Kanske var det omständigheterna runt om som spelade roll men att bara dra på sig ett par löptajts och ta rygg på David igår var bara så jävla skönt. Med betoning på jävla.

bild2

Ut längs Roxen. På små vindlande stigar. Över stock, över sten. Inte speciellt snabbt utan i lagom tempo. Hade jag varit mer som Mia Törnblom hade jag kanske dragit en referens om att det var meningen med livet att springa men eftersom jag inte är Mia Törnblom nöjer jag mig med att konstatera att det var gött. Fruktansvärt gött. Det är ofta det att springa. Du borde göra det mer också.

Capture1

2 Comments

 • Henrik

  september 19, 2013 at 10:55 f m

  Kan konstatera att du har bra fart när du springer – trots terräng!

  Skulle verkligen rekommendera att du kikar på det här med att lägga in lågpulsträning i programmet. Det ger MYCKET lägre tröskel att komma ut, skönare upplevelse och helt galna resultat. Givetvis är tid alltid en faktor, men nyckeln till hälsa går enligt mig genom lågpulsträningen som bas till all annan träning.

  Med det som bas kommer farten på de snabba passen att upplevas som oerhört mycket lättare! (fastän man inte tror på det förrän man upplevt det – i och med att få kan ens jogga i lågpuls från början!)

  Hur som, jag är ett stort fan av den typen av löpning som bilderna visar. Gött med skogsrundor!

  Svara
  • Johannes Sundlo

   september 19, 2013 at 11:28 f m

   Verkligen!
   Jag har, efter inspiration från b.la dig, försökt att skita i tiden och bara ta det lugnt och gött! Det är nästan det bästa som finns. Sedan gillar jag att klämma in en intervall emellanåt också, rätt eller fel vet jag inte men det är rätt roligt att springa upp och nedför en backe. 🙂

   Skogsrundor is the shit! Och bor du i Sthlm och har tips på rundor eller vill ha med dig en lite halvslö Johannes ut någon dag så får du hojta! =)

   // Johannes

   Svara

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.