MAMIL-jakt.

Passet med Hanna i onsdags kändes förvisso men jag bestämde mig ändå för att ta en liten tur igår. Och när jag väl fått igång mina gamla trästockar till ben tänkte jag att jag lika gärna kunde springa en stund. Så det gjorde jag. Upp till Delsjön och sedan runt Skatås. Åt fel håll så att säga. Gängse sed är att springa åt vänster när man kommer ner från Skatås. Jag sprang högervarvet. Och så här i efterhand förstår jag varför alla springer åt vänster. För springer man höger så ser man them all så att säga.

MAMILsarna.

För er som inte är bekanta med termen – Middle-age men in Lycra. Eller på ren svenska – tjockisar i tajta kläder. Park och naturförvaltningen borde för övrigt varna för högervarv i Skatås. Man blir aldrig sig själv igen efter att ha sett ett antal mäns hela behag genom svart Lycra så att säga. Vi kan enkelt kategorisera gårdagens MAMILs i tre kategorier. Om du har tråkigt en dag kan du alltid göra en bingobricka av det här blogginlägget och ta högervarvet vid närmsta motionsanläggning. Jag tror fenomenet finns överallt. Ser du någon av nedanstående typ får du sätta kryss och när du har alla kan du skrika bingo. Gärna högt.

1. Cykel-MAMIL

Företrädesvis kring 40. Gjort karriär. Barnen är lite större. Har lite tid över och en ganska stor plånbok. Frun tjatar om att ”du borde motionera”. Den här sorten är inte så mycket för att motionera egentligen. Därför är cykel det ultimata. Man får rulla i nedförsbackar och man får ett giltigt skäl att köpa prylar. ”Det är till min hälsa älskling.” Har gjort research på det där internet och hittat billig cykel i Tyskland. Givetvis steppat upp ett par modeller – den billigaste kan man ju inte köpa! Så långt allt väl egentligen. Men någonstans efter den här processen så ser den här typen på Tour de France och tänker att ett par sådana där fräcka cykelbyxor skulle man ha. Och sådan tight cykeltröja.

2. Löp-MAMIL

Lite credd ska han ha. Det är jobbigare än att cykla. Visan med frun är densamma. I värsta fall är det doktorn som ordinerat. Löp-MAMILen har i 9 fall av 10 gått in på Stadium. Tagit tag i närmsta expedit och skrikit ”KITTA MIG FÖR LÖPNING. NU!” och sedan har expediten, företrädesvis en yngre person utsänd av djävulen sett sin chans att sälja de där tajta byxorna från SOC som ingen annan vill köpa eller om det är en ännu elakare expedit – säljer på kompressionsbyxor för då blir man snabb. Det vet alla. Löp-MAMILen är nöjd. Han ser snabb ut. Känner sig snabb. Och vi andra får en allt för tydlig inblick hur hans paket ter sig.

3. Korta-tights-syndromet

Här har MAMILen ändå fått någon form av insikt och insett att ”Jag passar nog inte i tights”. Tyvärr är nästa tanke ”men i dom här SKITKORTA byxorna – då ser jag snabb ut”. Det här är värre än variant 2. Om klockenspielet så att säga börja kan skönjas hos variant 2 finns det en överhängande risk att det ramlar ut här. Varje löpsteg korta-tights-mannen tar tänker man ”Nu. Nu ramlar det ut. Nä. Men nu? Nä. Men nu?”.

Själv då? Ingen MAMIL än och löpningen gick bra. Nytt längdrekord för sommaren. Strax över 19 km. Fick bingo tre gånger.

4 Comments

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.