Cykla i New York

Cykla i New York, kommer jag dö och går det ens att göra det i formen av cykelträning? Det var ungefär de två frågorna jag ställde mig innan jag bestämde mig för att testa att cykla i New York. Eller närmare bestämt cykelträna i New York. Ska man göra Vättern och så kan en veckolång resa till New York inte hindra en från att trycka iväg ett par mil.

Att få tag i cykel lämpad för ändamålet var inte helt enkelt. Efter ett par mailslingor och ett par telefonsamtal fick jag till slut tag på en hyfsad räsercykel Downtown via Danny’s Cycles. Enkelt och hyra. Cykeln, en Trek var också helt okej om än av enklare modell.

Via Strava hade jag kolalt upp var lämpliga cykelstråk fanns även om jag på ett hum hade koll på det redan innan. Men skadar aldrig att kolla en extra gång! NYC Bike Maps är också en utmärkt site för dig som tänker cykla i New York. Väldigt överskådlig och förklarande. Min plan var att i största möjliga mån cykla på bike paths, alltså cykelvägar utan trafik på. Mest för att undvika min första farhåga, att dö alltså. Men från Hudson River in till Central Park skulle det oundvikligen bli så att jag skulle behöva samsas med New Yorks bilförare. Lagom pulshöjande bara det!

Hur det var? Kika på filmen så berättar jag allt om det.

Cykla i New York

Cykla i New York

Och! Även om du inte som jag ska cykelträna inför något lopp kan jag verkligen varmt rekommendera att cykla i New York. Det var mindre läskigt än jag trodde och ett grymt sätt att snabbt se stan på. Ett tips för dig som kanske inte har träningsambitioner är att hyra Citi Bikes. Kostar 12 dollar för en dag eller 24 dollar för tre dagar. Väl värt för att ta sig runt i stan och att stolt kunna komma hem och säga att du minsann cyklat i New York!

 

2 Comments

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.