Backintervaller – så ont gör det.

Backintervaller! Detta skit-göra. Jag har gjort det förr.

Jag vet, det har varit väldigt mycket fokus på Youtube i juli och bloggandet har därför fått stå kraftigt tillbaka. Vilket den här gången är fullständigt okej och väldigt medvetet. Men idag känner jag att det är dags för lite mer text!

Det sammanfaller även med kanske det jobbigaste träningspasset hittills i år. Vilket det säkert inte var ur ett fysiologiskt perspektiv men mentalt var det en utmaning likvärdig med den Göran Kropp stod inför när han cyklade till Everest eller så. Det var backintervaller på schemat. 2x6x30sek för att vara mer specifikt. Det låter lätt. Det är jättejobbigt.

Receptet följer väldigt mycket den video om backintervaller jag tidigare har knåpat ihop.

Ni fattar konceptet? Inte? Låt mig sammanfatta.

Backintervaller – så gör du

Hitta en backe. (Det måste vara en backe.) Den ska var så lång så att det går att springa angiven tid upp för den. Med andra ord, ska du springa i 30 sekunder och är jättesnabb behöver det vara en ganska lång backe. Ska du springa 15 sek och du är långsam behöver det vara en kort backe osv osv osv. Ni fattar konceptet.

Spring upp för backen. Repetera. Ta-da! Backintervaller.

Tips! Driv på och titta upp för backen. Snabba fötter. Korta steg. Stolt hållning. Kom ihåg att det ska göra ont lite precis överallt i hela kroppen. Bra va?

Backintervaller i Omberg. På en svensexa. Som man gör.

Backintervaller i Omberg. På en svensexa. Som man gör.

Jag sprang upp för en backe idag och det var jättejobbigt. Så jobbigt att min lunch höll på att åka hissen ända upp så att säga. Jag fick gå ner en gång för att så att säga ta maten med mig ner igen. Klokt val.

Ett annat klokt val är att jag inte spontan-anmälde mig till Salomon 27k i Åre imorgon som jag hade tänkte att göra. Detta eftersom mina back-ben är i princip obefintliga. Det gör så in i… ont att springa uppför just nu och det känns som den lille kramp-djävulen ligger på lur precis hela tiden. Zell am See kommer förhoppningsvis bli platt. Eller jag har sett på Strava att det är platt så det ska vara lugnt.

Frågor på det?

4 Comments

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.