Dövarmt

Dövarmt

Varmt eller icke så skola alla träningspass genomföras. Redan de gamla grekerna tränade efter den devisen och legenden säger att de tränade i små bastu-gym på vintern bara för att träna upp sin oerhörda förmåga att motstå värme. Det var bland annat detta som avgjorde store fenniska kriget då de värmetåliga grekerna besegrade sitt grannland fennerland genom at sonika ställa sig i solen och vänta ut dem.

Så alla ursäkter till trots var det bara att ge sig ut på långpass i värmen. Beväpnad med en liter vätska och en bra podd i öronen. Precis som de gamla grekerna gjorde det. Inga konstigheter. Och liksom de så marscherade jag i raskt takt. Ut genom Haga och upp mot Ulriksdals Slott och sedan hem igen. 15 kilometer som kändes som 25 kilometer på grund av värmen. Försökte så gott det gick att hålla till i skuggan. Inbillar mig att det är bra att träna lite på att träna i värme eftersom det kommer vara det rådande klimatet de närmsta månaderna. Ska heller inte jinxa det här vädret genom att säga att jag längtar efter krispiga höstlöpningar men det var lite väl varmt idag, det var det.

Upptäckte efteråt att jag sprang lite för fort jämfört med passet som stod på schemat. Det är verkligen en konstform att springa långpass i rätt tempo. Jag behärskar uppenbarligen inte den riktigt än. Men det kommer. Tänker jag.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.