Try Triathlon

Try Triathlon

Jag har in i det längst dragit mig för att ens börja snegla på triathlon. Inte för att jag inte tror att jag skulle klara av det utanför att det verkar ta så sjukt mycket tid i anspråk och redan tar träningen upp mycket av min tid. Trots att jag bara fokuserar på löpning och simning. Att lägga till ett tredje element till det skulle innebära ett schemaplanerande som skulle ta flygledar-episka-proportioner.

Try Triathlon är i alla fall ett event som Vattenfall står bakom och som syftar till att folk ska få testa på triathlon (Därav det engelska namnet Try Triathlon, doh!) och jag antar att det är ett försök till att avdramatisera hela triathlon grejen. Det är väldigt gratis och man får korv efteråt. Bara en sådan sak. Try Triathlon har träffar hela sommaren fram till Vattenfall World Triathlon den 3 juli.

Try Triathlon

Att jag gå på ett Try Triathlon får därför ses som ett unikum och hade det inte varit för att simfröken-Hasse hade hetsat Sofia att hetsa oss i simgruppen att gå så hade jag nog inte gått. Dessutom ett perfekt tillfälle att testa de nya våtdräkterna. (Jag testade swimrun-dräkten.) Och det ska sägas att vi stannade i vattnet när alla andra gick upp för att träna växlingar. Så att jag tränade triathlon kanske är att ta i. Men jag var i miljön så att säga. Och jag kanske eventuellt blev lite sugen på att testa triathlon. Eventuellt. Kanske ska min 40-årskris få bli att köra Ironman. Det ger mig 8 år att träna. Känns rimligt.

Simningen gick annars fint. Vi tränade triathlon-simning. Det vill säga trånga starter, omsimningar och allmänt buff och armbågssimning. Kaos-simning om man så vill. Inte helt olik första simningen på Stockholm Swimrun som är lika tight som Essingen-leden är en fredag klockan 16.

Det var också premiär i 50m-bassäng och det är alltid lika jobbigt. Jag förstår det inte. Inomhus i 25m bassäng är det enkelt att simma 50m men helt plötsligt är det svinjobbigt att simma 50m och det känns som om väggen aldrig kommer. Man simmar och simmar men den behagar aldrig dyka upp. Ett evighetsarbete.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.