Distanslöpning med barn

Så får du ditt barn at gilla löpvagnen

Jag har fått mail (!) med en undran om hur vi fick vårt barn att gilla att åka löpvagn. Innan jag går in på de pikanta detaljena om hur vi fick henne att gilla det vill jag upplysa om att det här inte är ett universalsätt. Det här råkade funka på vårt barn och baserat på vilka hennes föräldrar är så kan vi konstatera att hon dragit en riktigt högvinst i livets lotteri. Hon har alltså blivit bättre än båda föräldarna ihop. Att det här nedan råkade funka på vårt barn är ingen garanti för att det kommer funka på ditt. Vill bara ha det sagt i en tid då många utgår ifrån att det som av en händelse råkat funka för dem per definition är sant och därför vill gå Jehovas-vittne-bananas och pådyvla oss andra om att det är det enda sättet osv.

Så det finns säkert fler sätt att få ditt barn att gilla löpvagn än hur vi gjorde men om du precis har köpt en löpvagn och verkligen inte har en aning om hur du ska göra för att få ditt barn att sitta i den mer än fem minuter utan att gå bärsärk så kan det här vara en början.

  1. Börja försiktigt! Ungefär samtidigt som vår löpvagn kom gick vår vanliga vagn sönder. Det gjorde att vi fick använda löpvagnen till allt i början, mest små korta promenader till lekparken och för att handla osv. Det gjorde att vårt barn vande sig med vagnen. Nu menar jag inte att du ska ha sönder din vanliga vagn bara för att motivera att använda löpvagnen överallt, det går ju att använda löpvagnen även om den vanliga vagnen är hel.
  2. Gör det på barnets villkor! Ok, den här kanske ska vara först men nu blev den som andra punkt och ni får leva med det. All min träning med löpvagnen sker på hennes villkor. Ovillkorligen. Normalt sett gillar hon att åka vagn och vi försöker att tajma in hennes sovstunder eftersom hon sover otroligt gott i löpvagnen. När pappa lunkar på så gungar det rätt gött. Men somnar hon inte utan vill vara med och titta så lyssnar jag på henne. Vill hon kolla på en hund vi springer förbi, då stannar vi och kollar på en hund. Vill hon kolla på en anka, då kollar vi på en anka osv. Skitsamma om mina planerade träningspass inte blir som det var tänkt – hon är nöjd och hon fortsätter gilla vagnen. Det är det viktigaste.
  3. Ta pauser. Går kanske lite in i punkten ovan men kan vara ovant för den hugade löparen. Man vill gärna springa på när man springer. Men var inte rädd för att ta en paus lite då och då om barnet inte somnar. Hoppa av vagnen, gunga lite, ät ett mellanmål och fortsätt sedan spring. Perfekt att springa till nya lekplatser som ligger lite längre bort än de vanliga. Träning för dig, äventyr för den lille.

Har du fler tips? Bomba på i kommentarsfältet nedan!

4 Comments

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.