• Home
  • /
  • Löpning
  • /
  • ”Spring 1000-meters intervaller eller töm latrinen!”

”Spring 1000-meters intervaller eller töm latrinen!”

På fornnordiska betyder Ed ”Stället som ligger mellan två sjöar och är backigt utav bara helvete och det perfekta stället att springa backintervaller på”. Redan de gamla vikingarna kom till Ed på träningsläger för att träna upp mjölksyratröskeln innan de skulle ut och svina. Att ha ett bra VO2-max var som vi alla vet helt avgörande för Harald Rövskäggs lyckade erövring och plundring av England 1273.

Ed är också stället Karl XII lät sina karoliner träna 1000-meters intervaller inför sitt fälttåg mot Norge. Enligt legenden vilade kungen mot ett träd samtidigt som han skrek ut kilometertiderna när karolinerna löpte runt honom med Halvord Bryngelsson i Klevmarken som hare. Den som inte gjorde sina tusingar på snabbare fick gräva latrin enligt säkra historietecknare från den tiden.

Att få trycka sina backintervaller på denna historiska mark känns stort. Historiens vingslag liksom flaxar med breda och feta måsvingar över en. Som den där helikoptern i Black Hawk Down som ramlar ner fast den ramlar inte ner då.

One Comment

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.