Löpning som livsstil

Folk som älskar att springa har nästan en solid aura av självgodhet omkring sig. Den typen av självgodhet som krävs för att kunna kräva att centrala delar av en stad ska stängas av för att dessa personer ska kunna visa sin omgivning hur förträfflig man är som kan sätta en fot framför den andra, lite snabbare än någon annan.

Citet kommer från Shahin Dehghani som författat en omdebatterad krönika som blivit sjukt delad och likead på sociala medier. Den verkar dela folk i två läger. Folk som tycker den är hysteriskt rolig och folk som inte tycker den är alls lika rolig.

Den senare gruppen är företrädesvis män som tar löpningen på lite för stort allvar. Som är innerstadslöpare och i ärlighetens namn passar rätt bra in här:

/…/ hur bra just de är på löpning och hur man ska göra innan man löper, under och efter. Jag har en vän som på fullaste allvar har sagt att bara idioter springer i bomull och sedan inte ens bemödat sig med att utveckla resonemanget. Vad är det för fel på bomull?

MAMILS som aldrig skulle få för sig att springa i något annat än de senaste ställe från 2XU. Och ja, jag skriver det här med viss risk för att kasta sten i glashus. Har man träningsblogg har man liksom byggt upp ett litet glashus där man sedan kan sitta och kasta sten när det gäller det här ämnet.

Den förra gruppen tillhör å andra sidan samma grupp som Shahin själv tillhör, den lite lätt korpulenta som egentligen vet att det är bra att träna men också insett att det är jobbigare än att dricka öl. Samma grupp som är rörande överens om att en utekväll nog ändå är ett nollsummespel eftersom man gör av med kalorier på ett dansgolv. (Det är allmänt känt att ”veven” är ett oerhört effektivt sätt att bränna kalorier på.) Och det är inte utan att jag fnissar hejdlöst när folk börjar dela och kommentera den och ställa sig bakom den som gällde det livet samtidigt som de klappar sig åt den lille magen.

Själv sitter jag som vanligt och möjligtvis något svenskt någonstans mittemellan. Den är rolig men inte så rolig.

Vad tycker du om Shahins artikel?

2 Comments

  • Stina - itsallaboutmovement

    juni 10, 2015 at 8:38 f m

    Haha, jag tycker den är rolig artikeln. Men det kanske beror på att han beskriver är långt ifrån bushen där jag flåsar omkring så jag är liksom inte direkt träffad. Jag ser i princip aldrig några andra löpare. Eller andra människor heller förutom enstaka vandrare med hund eller mtb-cyklister. Måste vara för att jag är så snabb så jag springer ifrån dem… ;D

    Men alltså, har du sett en korpulent MAMIL i vita cykelbrallor någon gång? Det har jag. Den bilden är etsad i hjärnan. Vitt är genomskinligare än svart. Just saying. Inga underkläder naturligtvis, det var ju cykelbrallor.

    Svara

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.