Jag och herr Plask.

Att simma med gubbvad går utmärkt. 3x10x25 idag. Plus in- och utplask.
Förde en kamp med klockan om att hålla 15 sek vila mellan varje längd för att få upp lite träning på att inte bara sitta och softa vid bassängkanten.
Gick bra förutom att jag hade herr stor-plask i samma bana. Ibland funderar jag på vad det är som får en stor andel av de män som passerat 45 och som sportar att tappa omdömet. Det är som om dom för sitt liv inte vill erkänna att de har åldrats och därför med alla tillbuds stående medel kämpar (med stark betoning på ordet) för att i alla fall ge intrycket av att de fortfarande är unga och fulla av energi.

Energi hade herr Plask. Man såg redan när han stegade ut från omklädningsrummet att här hade vi en herre som skulle crawla! Snabba byxor, snabba glajor och bestäms steg mot crawl banan. För en kort sekund trodde jag han skulle hoppa i medelst bomben men till min stora besvikelse använde herr Plask stegen.

Med bestämda armtag tog han sig till min bana. Jag vilade mellan ett av seten och trodde först herr Plask skojade när han likt en väderkvarn vevade igång. Jag har aldrig sett någon producera så stora vattenkaskader på så kort tid och då vill jag föra till protokollet att jag med mina egna ögon sett Grevens bror Buddha göra bomben från tornet hemma i Ed.

Herr Plask la sig bekvämt i samma bana som mig, uppenbarligen helt ovetandes om att han för varje armtag skapade ett mindre sjöslag. Han drog upp svall som hade fått en Finlandsfärja att gråta av avundsjuka. Kallsuparna kom som ett brev på posten varje gång vi passerade varandra och efter ett tag började jag hålla andan och tryckte ner huvudet under utan så fort vi närmade oss varandra.

Och det var inte det att han var snabb. Nej plasket koncentrerades rakt upp och han trampade mer eller mindre vatten. Nu ska jag förstås inte sitta här och kasta vatten i glashus eftersom min crawl-teknik har både en och två saker att önska men jag kommer i alls fall framåt.

Efter ett tag simmade han upp när jag pausade vid en kortända.

”Det är gött med morgonsim.”
Ja Herr Plask, vi fattar att du tycker det.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.