Träningsbloggsvärlden.

Jag är rätt ny i den här träningsbloggsvärlden och en sak som slagit mig när jag letat bland andra träningsbloggar är att det är försvinnande få som drivs av individer av manligt kön. Och dyker man på en träningsblogg där det är killar som skriver så är det lite på grund av samma anledning som jag skriver min blogg. Att man inte tränat på ett tag och tar tag i det eller att man börjar med LCHF och går ner i vikt. Det finns en och annan blogg skriven av tjejer på samma ämne också men majoriteten av de bloggar som skrivs av tjejer är relativt hetsiga och mycket mer fokuserade kring ”jag har gjort det här idag eller jag har unnat mig en apelsin på lunchen.

Varför är det så?

4 Comments

 • Jennie

  oktober 14, 2013 at 11:54 f m

  Intressant d du skriver! Jag har själv inte läst så många andra träningsbloggar, lite för att jag ledsnat på matbilder och pratet just kring mat.

  Men jag tror att det ena inte utesluter det andra. Man (jag) kanske börjar skriva en blogg för att man (jag) precis kommit igång och är nybörjare på träning. Som ett sätt att sporra sig själv att faktiskt komma iväg och träna. Precis som du själv skriver på din ”Johannes-sida”. Å då kanske det sen mynnar ut i att bloggen blir en ”det här har jag gjort idag”-blogg eller en slags öppen träningsdagbok. Men för min egen del är det just det som lockar att läsa: vad har andra tränat och hur får de tiden att gå ihop?

  Gå gärna in och kika på http://www.mittbasta.wordpress.com Få inlägg om mat och högst två bilder på mat senaste halvåret:-) Däremot lite ”öppen träningsdagbok” över den, men förhoppningsvis inte så hetsigt:-)

  Tack för bra läsning!

  Svara
 • Staffan

  oktober 17, 2013 at 11:24 f m

  Ja, vi är i minoritet i träningsbloggvärlden men vi behövs också, som motvikt till allt rosa och alla instagrammade matinlägg.

  Jag har bloggat (om löpträning) i fyra år och min blog har blivit hyggligt stor nu, snittar nästa 15000 besök i månaden och den bidrar numera absolut till min träningsmotivation, har gett mig nya vänner, ger mig struktur och kontinuitet och jag kommer fortsätta skriva så länge det ger mig energi och så länge jag roas av det! Mvh/Staffan

  Svara
 • Henrik

  november 5, 2013 at 9:52 f m

  Tjena,
  Har haft liknande reflektioner på min egen blogg. Jag började blogga för att jag tröttnade på att jag jämt hamnade i diskussioner om såväl träning som mat. Min blogg är ganska ny, startade i april i år, men har fått upp en lite trogen skara som följer. Lite annorlunda approach till träning på min blogg och inte bara träningen i fokus – även om det är en väldigt stor del – utan hälsa i allmänhet. Lycka till med träningen och hoppas att du kikar in.
  /Henrik

  Svara

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.