Health trackers

Träningen blir utan tvekan roligare av prylar. Och prylar som hjälper en att träna finns det onekligen gott om. Vi har de senaste åren sett någon form av explosion när det gäller prylar som loggar vad man gör, hur man sover och allt mellan himmel och jord. För mig som gillar prylar finns det dock två prylar som jag tycker är värda att hålla lite extra koll på. The next big thing inom det här segmentet om du frågar mig. Båda två är crowfunded och båda två är i alla fall på pappret brutalt coola.

Amiigo

amiigo

 

Till utseendet rätt lik alla andra trackers men på insidan helt annorlunda. Det som särskiljer Amiigo är att den inte bara identifierar att du gör något utan att den själv (enligt deras egna utsago) känner av exakt vad du gör. Gör du squats direkt följt av bicep curls? Amiigo ska direkt logga rätt typ av aktivitet. Finns inte den aktivitet du gör med i Amiigos register kan du be den scanna av vad du gör och sedan själv spara ner aktiviteten. Nästa gång du gör samma sak känner Amiigo av det. Rätt fräckt i mina ögon! För att kunna synka på rätt sätt har Amiigo inte bara ett armband som känner av din puls, din temp och hur du rör dig utan också ett litet clip som du sätter på skon. Dessutom använder den sig av BLE-teknik vilket gör att du kan synca din tracker direkt med telefonen utan att behöva mixtra med sladdar eller dylikt.

Amiigo lyckades skrapa ihop hela 580000$ på Indiegogo och i slutet av augusti kommer man ge exakta datum för när man kommer börja skicka ut enheter men gissningsvis lär det bli i november – december.

(Tack till Joachim för tips!)

 

Sensoria Fitness

Sensoria Fitness skiljer sig rätt kraftigt ifrån de andra trackerserna (säger man så?) på marknaden genom att inte vara ett armband. Det är ett fotband. Och som om det inte räckte så skickar man med en fräck socka också och då är det inte en gammel Intersport-socka som luktar sunk utan en hightech socka som känner av hur du sätter ner foten och hur belastningen i foten ter sig. Äckligt coolt. Du kan med andra ord få svart på vitt hur din fotisättning är – direkt i din iPhone! Sensoria kan du fortfarande hjälpa genom en donation på Indiegogo och donerar du 119$ får du produkten skickad till dig. (Dom säger i mars men det där brukar justeras så framåt nästa sommar är nog mer realistiskt.)

Två balla produkter som snart finns på ett internet nära dig. Kan du inte riktigt vänta på dem? Det finns alternativ på marknaden just nu. Läs tex Jerrys recenison av Basis som är en variant på health tracker.

Har du tips på fräcka gadgets när det gäller löpning? Tipsa gärna!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.