Mat

Käket.

Det här med käk är inte lätt. Har fått strikta order om att inte äta så mycket pasta och potatis till middag vilket ställer till det om man som jag gillar eller är van att äta just den typen av middag. Lever jag efter det slaviskt? Nja. Ibland skarvar jag lite men jag försöker verkligen tänka på det och det var numera länge sedan jag tryckte en pastarätt till middag. Men det är svårt. Man tröttnar på att trycka halloumi och sallad efter ett tag. I måndags kom jag därför på den briljanta idén att googla recept på annat. Varför jag inte gjort det innan låter jag vara osagt. Hamnade som så ofta på arla.se (som inte bara har köpt upp alla mejerier i hela världen utan uppenbarligen alla världens sökord som har med mat att göra – som vanligt misstänker jag att herr Arvidsson ligger bakom det.) Provlagade Köttfärs med aubergine i häromdagen. Men jag hittade ingen aubergin så jag tror jag tog en squash istället. Det kan också ha varit en ovanligt stor gurka. Det där med grönsaker är inte min grej.

Receptet (som är knyckt från Arla)

Ingredienser

 • 400 g köttfärs
 • 300 g aubergine
 • 2 st gula lökar
 • Svenskt Smör från Arla
 • 2 tsk curry
 • 1 tsk salt
 • 3 dl Kelda® Klassisk gräddsås
 • 2 msk grovhackad färsk persilja

Gör så här:

Skär auberginen i tärningar. Skala och klyfta löken. Stek grönsakerna i smör i en stekpanna. Ta upp dem och stek köttfärsen med curry tills den blir smulig. Salta. Rör ner grönsakerna och såsen. Låt allt koka ihop några minuter. Strö över persilja.

 

Vi kan väl säga att min röra inte blev riktigt lika bra på bild som Arla har lyckats få på sin bild. Jag vet heller inte helt hundra om det är nyttigt men spontant känns det nyttigare än att trycka en kebabpizza med extra ost på. Rätt gott om jag får säga det själv.

4 Comments

 • Vendela

  juni 24, 2013 at 4:11 e m

  Testa mathavre om du vill ha nåt av kolhydratstyp. Lite som ris fast mer mättande och inte en snabb kolhydrat. Kan användas både som ris/potatis/past-ersättning och som bas i matiga sallader. Och lycka till!

  Svara
 • Henrik

  september 19, 2013 at 10:33 f m

  Tjena,
  Det här med maten är den stora omställningen precis som du säger! Det är också det som kommer vara hela avgörande för ”resultaten” av träningen. Intressant att jag skrivit ett inlägg precis på temat att man inte kan springa ifrån en ogenomtänkt kost – till sist slutar man ju springa. Hur som helst, på temat mat hittar du en hela massa både på min blogg ”ledgenomexempel.se” och framförallt oerhört mycket recept på ”paleotänket” på http://www.undervarttak.se som jag gillar att promota. De är duktiga. /Henrik

  Svara

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.