Höftade lite.

I slutet av förra veckan köpte jag Det perfekta löpstegetVarför förstår ni nog. Jag letar helt enkelt efter det. Löpsteget alltså. Och boken säger sig ha svaret på var det steget finns. Boken är lättläst och med rätt mycket löpbilder. Nu har jag inte plöjt hela men tillräckligt mycket för att försöka mig på en förbättring av mitt löpsteg. Igår när jag sprang försökte jag således trycka fram höften så mycket som jag bara kunde. Inledde med ett par övningar som stod i boken. Såg nog mer än lovligt töntig ut men ska man springa perfekt så får man vara beredd att vara lite fjantig antar jag.

Så fram med höften. Och det gör ta mig tusan skillnad vilket egentligen är rätt uppenbart. Det är samma som med skidåkningen. Ett av de vanligaste felen skidåkare överlag gör är att man ”shit the turn” dvs. trycker ut rumpan när man svänger. Det är en onödig rörelse som gör att man tappar kraft i benen. Standard skidskoleuttrycket för att korrigera det är ”Don´t shit the turn – fuck the turn.” Inget man säger till sina svängare som precis fyllt 11 kanske eller till Bosse och Gunnel, 67 men alla däremellan funkar det rätt bra på. Men åter till löpningen – klart samma sak gäller där. Och det kändes som det gjorde skillnad. Får öva lite till bara.

Om du vill testa själv – tänk att någon lägger ett rep runt din rumpa och drar dig framåt. Eller fuck the löpsteg kanske man också kan säga.

Run26maj

3 Comments

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.